Машини – гіганти: розкрито 5 найбільших седанів на планеті

0
78

Автомобілі можуть відрізнятися між собою не лише дизайном та технічними характеристиками, а й ще габаритами. Редакція Daily-Motor.Ru назвала п’ять найбільших седанів у світі. Всі вони, зрозуміло, відносяться до лакшері-сегменту, а отже, коштують дуже дорого.

1 місце – Rolls-Royce Phantom VIII EWB

Подовжена версія і так великого британського розкішного седана. Відстань від бампера до бампера у випадку з ним становить колосальні 5,99-метра, а під капотом встановлений 6,75-літровий бензиновий мотор V12, що видає 460 кінських сил і 720 Нм моменту, що крутить.

2 місце – Rolls-Royce Ghost EWB

Ще один представник люксового бренду з «Туманного Альбіону», який трохи компактніший за попередній, але все одно величезний. Довжина Ghost EWB складає 5,71-метра, а як платформа використовується та ж архітектура, що і в Phantom і Cullinan.

Список оснащення машини включає такі елементи, як стеля Starlight зі 152-світлодіодами, що імітують зоряну ніч, акустичну систему з 18-ма динаміками, обробку інтер’єру зі шкіри і дерева, а також систему очищення повітря.

Двигун – 6,75-літровий V12 бі-турбо, що видає 571 л.с. та 800 Нм.

3 місце – Aurus Senat

Машини справді мають безліч зовнішніх подібностей з Rolls-Royce, зокрема з погляду розмірів. Довжина «Сенату» дорівнює 5,63-метрам, а як силова установка використовується 4,4-літровий турбований V8, розроблений у співпраці з Porsche. Його потужність дорівнює 598 кінських сил.

4 місце – Hongqi L5

Розкішна китайська чотиридверка з ретро-дизайном створювалася для того, щоб перевозити членів комуністичної партії КНР. Втім, віднедавна такі машини можуть купити і звичайні покупці. Їхня довжина становить 5,55-метра. Під капотом працює 6-літровий двигун V12, що видає 408 кінських сил.

5 місце – Mercedes-Maybach S-Class

Замикає п’ятірку найбільших седанів у світі Mercedes-Maybach S-Class сучасного покоління.

Машина, що розтягнулася на 5,47-метра, має всі види зручностей, які можуть запропонувати автомобілі люксового сегмента, а також може похвалитися наявністю під капотом відразу двох варіантів двигунів – 6-літрового V12 з турбонаддувом потужністю 612 кінських сил (версія S68 також 4-літрового V8, що видає 517 “сил” (S580).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!