В Mercedes в деталях показали позашляхові можливості EQG

0
350

Компанія Mercedes-Benz опублікувала черговий тизер, присвячений повністю електричному аналогу Гелендвагена – моделі EQG. Цього разу виробник поділився роликом тривалістю понад 12 хвилин, у якому взяли участь гендиректор бренду Ола Калленіус та головний інженер EQG Фабіан Шоссау. Вони продемонстрували, на що здатний EQG на бездоріжжі.

Як локація для зйомок вибрали гору Шокль, розташовану неподалік австрійського Грацу. У цій самій місцевості виробляють і випробовують паливні G-Class, і Mercedes-Benz ще минулого року обіцяв, що до виведення на ринок EQG пройде не менш складну програму тестів.

У ролику прототип піднімається в гору, у тому числі кам’янистою поверхнею, а також виконує «танковий розворот», який у компанії називають G Turn. Водночас обертання на місці можна виконати не лише на 360 градусів, а й, наприклад, на 90 — обравши відповідне налаштування на екрані мультимедійної системи. Передбачається, що ця опція допоможе електропозашляховику вибратися, якщо той застрягне.

За попередніми даними, Mercedes-Benz EQG отримає рамну конструкцію, незалежну передню підвіску та спеціально розроблений для цієї моделі нерозрізний задній міст. Кожне колесо обертатиметься окремим електромотором, як опція повинні запропонувати батарею з особливо високою щільністю енергії, що дозволить збільшити дальність ходу. Візуально електромобіль відрізнятиметься від звичайного G-класу світлотехнікою, «решіткою радіатора», дизайном бамперів та колісних дисків.

Світова прем’єра Mercedes-Benz EQG відбудеться у першій половині 2024 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!