Найдорожчий і найбільший кросовер Audi – розкрито подробиці моделі Q9

0
1059

Перші чутки про те, що Audi готує новий флагманський кросовер, з’явилися ще 2020 року. Передбачалося, що автомобіль дебютує протягом найближчих кількох років, але в результаті його прем’єру перенесли на пізніші дати. Актуальний термін дебюту зараз звучить як 2025-й рік, а як основні ринки збуту називають США та Китай.

Згідно з новою інформацією, Audi Q9 стане кульмінацією ери інгольштадського автовиробника, пов’язаної з двигунами внутрішнього згоряння.

Зовнішньо відрізнити новинку марки можна буде за брутальним зовнішнім виглядом і великими розмірами кузова.


Будучи флагманським позашляховиком, Q9 матиме трирядний салон, який за обсягом внутрішнього простору виявиться більше, ніж Q7 або китайський Q6, тим самим ставши гіднішим конкурентом BMW X7 і Mercedes-Benz GLS.

В основу автомобіля ляже модульна платформа MQB, а лінійка двигунів може включити 3-літровий V6 з турбонаддувом, або високопродуктивний 4-літровий твін-турбо V8. Такі агрегати здатні видавати до 462 і 591 л. відповідно. Не виключений варіант з м’яко-гібридними установками, в яких ДВС працюватиме в парі з 48-вольтовими стартер-генераторами.

Прем’єра Audi Q9 може відбутися приблизно за півтора року, тобто ближче до початку 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!