Новий крихітний електричний кросовер Volkswagen з’явиться у 2026 році

0
222

Компанія Volkswagen підтвердила плани щодо випуску повністю нового електричного компактного кросовера. Машина з’явиться у 2026 році, після чого надійде у виробництво та вирушить до дилерів. Складання автомобіля займеться завод німецького автогіганта у Вольфсбурзі, який зараз випускає компактний електричний хетчбек ID.3.

Подробиць про те, чого варто чекати від маленького «батарейного» SUV у Volkswagen поки не розкривають, але в Європі йому точно доведеться конкурувати з автомобілями типу Fiat 500.

У лінійці VW вже є один представник ультра-компактного класу Up (на фото вище). Химерний міський хетчбек продається вже протягом 12 років і пропонується, у тому числі в повністю електричній версії e-Up та «позашляховому» варіанті Cross.

Новий електричний кросовер Volkswagen має прийти на зміну саме e-Up, а в якості основи для машини виберуть платформу ID.3 і ID.4, які були побудовані на архітектурі MEB.

Дебют концептуальної версії нового паркетника VW A-класу може відбутися в 2025 році, але серійна версія побачить світ не раніше 2026-го.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!