Все, що потрібно знати про новий електрокросовер Lucid Gravity

0
124

Компанія Lucid Motors випустила свій перший електрокросовер Lucid Gravity. Він став другою моделлю у лінійці бренду після седана Air.

Lucid Gravity відноситься до сімейного класу, тут місткий універсальний кузов – 5 метрів довжини, 7 місць, можливість взяти на борт 675 кг і причепити житловий трейлер масою до 2,72 тонн. Під кришкою капоту є відсік для вантажів, який за об`ємом «тягне» на повноцінний багажник.

Зовні Lucid Gravity – просто сучасний кросовер з горизонтальною смугою ДХВ від крила до крила і такою самою задньою оптикою. Є також приховані зовнішні ручки дверей.

Характерна особливість першої моделі Lucid, седана Air, – вітрове скло, яке заходить в зону задніх сидінь, – перенесена і на Lucid Gravity. Коефіцієнт аеродинамічного опору – лише 0,24, це рекордний показник у класі повнопривідних кросоверів.

В інтер’єрі присутній справжній дух сімейних канікул середнього класу США — встановлені режими атмосфери з назвами національних парків країни: Тахо Лейк, Джошуа Трі, Йєллоустоун та інші, кожному відповідають індивідуальна інфографіка на моніторах, кольоромузика та акустичне супроводження.


Lucid Gravity побудований на новій платформі з 900-вольтовою архітектурою, що підтримує зарядку потужністю до 350 кВт, завдяки чому 320 км запасу ходу «набираються» за 20 хвилин. Від батареї ємністю 113 кВт*год автомобіль здатний проїхати до 708 км (цикл ЕРА). Силова установка – потужністю 800 сил, розгін до 97 миль/год займає менше 3,5 секунди.

Мінімальну роздрібну ціну без урахування податків обіцяють встановити на рівні 80 тисяч доларів. У продаж електромобіль надійде за рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!