Перший електричний Rolls-Royce отримає «заряджену» версію

0
145

Компанія Rolls-Royce не стане відступати від своїх традицій: у електричного купе Spectre з’явиться варіант виконання Black Badge. Про це пише австралійське видання Drive із посиланням на документи про сертифікацію електромобіля для місцевого ринку. Модернізована силова установка може зробити Spectre Black Badge найпотужнішою моделлю в історії Rolls-Royce.

Відповідно до сертифікаційних документів, двигуни нової версії Rolls-Royce Spectre розвиватимуть 660 к.с., тоді як у стандартного виконання їхня потужність становить 585 к.с. Простий Spectre витрачає на прискорення до 100 км/год 4,5 секунди. Відповідно, Black Badge має виявитися помітно динамічнішим.

Якщо купе справді вийде на ринок із такими показниками, то перший в історії електричний Black Badge стане ще й найпотужнішою моделлю британського бренду. Зараз цей титул належить купе Wraith Black Badge з турбованим V12 об’ємом 6,6 літра, який розвиває 632 к.с.

За версією видання, крім потужнішої силової установки Spectre Black Badge отримає перероблену підвіску, вдосконалені гальма і затемнений декор кузова. Водночас зміни не повинні помітно позначитися на запасі ходу, що забезпечується 102-кіловат-годинною батареєю. Стандартний Spectre може проїхати без підзаряджання до 520 км. Дата дебюту новинки поки що не афішується.

Раніше Rolls-Royce підрахувала, що 520-кілометровий запас ходу дозволить власнику Spectre заряджати батарею приблизно раз на місяць. Річ у тім, що середньостатистичний власник Rolls-Royce проїжджає нею не більше 5 тисяч кілометрів на рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!