Випуск електричного Audi Q6 e-tron відкладається до березня 2024 року

Час читання: < 1 хв.
0

Розробка нових платформ для електромобілів залишається головним болем Volkswagen Group. Повідомляється, що випуск електричного Audi Q6 e-tron ще більше відкладається, запланована база SSP піддається капітальному ремонту, а підрозділ програмного забезпечення VW чиститься.

Спочатку ми очікували, що цього року з’явиться повністю електричний Audi Q6 e-tron та його двоюрідний брат, електричний Porsche Macan. Однак, рік тому було оголошено, що Porsche цього не зробить. Не дивно, що презентація Audi Q6 e-tron також зайняла трохи більше часу. Однак, враховуючи велику кількість тизерів останнім часом, з’явилася надія, що цього року його таки представлять. Проте, схоже, цього не станеться.

За інформацією закордонних ЗМІ, випуск електромобіля перенесено на березень 2024 року. Причина – багатомісячна затримка у створенні бази PPE . Насправді це лише верхівка айсберга. За словами Manager Magazin, є проблеми і з розробкою основи SSP, яка незабаром широко використовуватиметься у всьому концерні Volkswagen. Цю нову архітектуру заплановано на 2025 рік, але буде повністю переглянуто.

Реклама

Суєта навколо платформ нерозривно пов’язана з невдачами в Cariad, підрозділі програмного забезпечення Volkswagen Group. У липні минулого року також ходили чутки, що проблеми у Cariad призведуть до затримок випуску різних електромобілів (включаючи Q6 e-tron та електричний Macan). Кажуть, що у Cariad проблеми накопичилися настільки, що це коштувало посади колишньому генеральному директору Герберту Диссу. Наразі повідомляється, що близько 2000 робочих місць на самій Cariad також перебувають під загрозою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!