Citroen е-C3 виходить на ринок Європи за ціною від 23 300 євро

0
134

Компанія Citroen представила новий електромобіль для Європи –  е-С3. Головна особливість моделі: вона відноситься до бюджетного сегменту і, відповідно, дебютує зі стартовою ціною лише 23,3 тисяч євро.

е-С3 являє собою субкомпактний (довжина 4,01 метра, колісна база – 2,54 метра) кутастий кросовер з чималим дорожнім просвітом (163 мм), високою посадкою водія (на 100 міліметрів вище, ніж у середньостатистичному хетчі) та іміджем  з деякою часткою брутальності.

Частина водія інтер’єру отримала незвичайне багатошарове рішення: передня панель складається з трьох «поверхів», водночас компактний приладовий екран винесений на самий верх і встановлений майже впритул до лобового скла. Діагональ центрального дисплея становить 10,5 дюйми, але з’явиться він тільки в топовій комплектації. Для базової версії передбачено утримувач для смартфона з можливістю підключення до бортової акустичної системи. Об’єм багажника становить 310 літрів.

На старт продажів новий Citroen вийде у версії e-C3 із єдиним 113-сильним двигуном на передній осі. Час прискорення до 100 км/год — 11 секунд, запас ходу завдяки 42-кіловат-годинній літій-залізо-фосфатній батареї — до 320 кілометрів. Підзарядити акумулятор з 20 до 80% потужної станції можна буде за 26 хвилин, від побутової мережі — за 4 години.

У 2025 році на європейський ринок вийде модифікація із зменшеним акумулятором та запасом ходу близько 200 кілометрів. Коштуватиме вона, як очікується, 19,9 тисяч євро, що зробить eC3 одним з найдоступніших електромобілів Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!