Авто

Kia показала два нові електромобілі – невеликий кросовер і незвичайний седан

Share

На спеціальному заході EV Day компанія Kia показала два нові концептуальні електромобілі — позашляховик EV3 і седан EV4. Це прообрази найдоступніших електромобілів корейського бренду, виробництво яких має стартувати наступного року. Kia розраховує продавати такі електромобілі за ціною 35 тисяч доларів.

Kia EV3 охарактеризований як реалізація головних переваг великого кросовера EV9 у компактному кузові. Зовнішність новинки виконана в тому ж кутастому стилі, хоча найбільш різкі грані були пом’якшені. Головний дизайнер бренду Карім Хабіб особливо відзначив динамічний силует кросовера у поєднанні з «м’язистими» обводами та асиметричне рішення колісних арок.

Kia EV4 офіційно позиціонується як седан, незважаючи на оригінальне оформлення задньої частини: концепт позбавлений звичного візуально виділеного багажника. Стверджується, що для EV4 компанія заново винайшла поняття «седан», поєднавши нові форми та пропорції з низкою традиційних атрибутів зі світу гоночних машин.

Інтер’єри обох концептів виглядають схоже: електромобілі отримали двоспицеве кермо та відносно компактні блоки екранів і однаково позбавлені фізичних кнопок. Оздоблено салони новинок із застосуванням екологічно чистих матеріалів, пофарбованих рослинними барвниками. Водночас у EV3 дверні панелі зсередини забезпечені відкидними столиками, а у EV4 – адаптивна система підсвічування салону та відображення даних, яка враховує настрій водія та його манеру водіння.

Передбачається, що першим у виробництво піде кросовер EV3, але коли саме це станеться, компанія не уточнює. Kia планує досягти показника в мільйон електрокарів на рік у 2026 році, а до 2030-го збільшити продаж до 1,6 мільйона одиниць.

Останньою електроновинкою Kia став середньорозмірний кросовер EV5, який у майбутній лінійці займе позицію на щабель вище за серійний EV3. У Китаї прийом замовлень на позашляховик вже відкритий за ціною від 149 800 юанів (20,5 тисяч доларів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Kia

Останні записи

Зміни законодавства призвели до уповільнення ринку вживаних авто в Україні

Як вже стало відомо, з 1 жовтня уряд змінив правила щодо комісійної торгівлі транспортними засобами.…

12.10.2024

Mazda показала перше фото пікапа з гігантським логотипом

Mazda показала перше фото пікапа з величезним логотипом. Японська марка готується до оновлення BT-50: презентація…

12.10.2024

Представлено новий кросовер Peugeot E-408 (ФОТО)

Stellantis Group представила електричний кросовер Peugeot E-408. Новинка не вражає уяву характеристиками, а ось ціна…

12.10.2024

Перекуп пояснив, як захисна плівка знижує вартість автомобіля

Обклеювання автомобіля декоративною або захисною плівкою може здаватися хорошим варіантом, щоб надати машині більше індивідуальності…

12.10.2024

Porsche відкликає значну кількість електромобілів Taycan

Власникам автомобілів Porsche Taycan незабаром чекає поїздка до дилерського центру. Було оголошено відкликання через ризик…

12.10.2024

Чому важливо міняти моторну оливу в китайських автомобілях після купівлі

Чесно кажучи, з усіх проблем, з якими стикаються власники китайських авто, є одна, про яку…

12.10.2024