Kia показала два нові електромобілі – невеликий кросовер і незвичайний седан

Час читання: 2 хв.
0

На спеціальному заході EV Day компанія Kia показала два нові концептуальні електромобілі — позашляховик EV3 і седан EV4. Це прообрази найдоступніших електромобілів корейського бренду, виробництво яких має стартувати наступного року. Kia розраховує продавати такі електромобілі за ціною 35 тисяч доларів.

Kia EV3 охарактеризований як реалізація головних переваг великого кросовера EV9 у компактному кузові. Зовнішність новинки виконана в тому ж кутастому стилі, хоча найбільш різкі грані були пом’якшені. Головний дизайнер бренду Карім Хабіб особливо відзначив динамічний силует кросовера у поєднанні з «м’язистими» обводами та асиметричне рішення колісних арок.

Реклама

Kia EV4 офіційно позиціонується як седан, незважаючи на оригінальне оформлення задньої частини: концепт позбавлений звичного візуально виділеного багажника. Стверджується, що для EV4 компанія заново винайшла поняття «седан», поєднавши нові форми та пропорції з низкою традиційних атрибутів зі світу гоночних машин.

Інтер’єри обох концептів виглядають схоже: електромобілі отримали двоспицеве кермо та відносно компактні блоки екранів і однаково позбавлені фізичних кнопок. Оздоблено салони новинок із застосуванням екологічно чистих матеріалів, пофарбованих рослинними барвниками. Водночас у EV3 дверні панелі зсередини забезпечені відкидними столиками, а у EV4 – адаптивна система підсвічування салону та відображення даних, яка враховує настрій водія та його манеру водіння.

Передбачається, що першим у виробництво піде кросовер EV3, але коли саме це станеться, компанія не уточнює. Kia планує досягти показника в мільйон електрокарів на рік у 2026 році, а до 2030-го збільшити продаж до 1,6 мільйона одиниць.

Останньою електроновинкою Kia став середньорозмірний кросовер EV5, який у майбутній лінійці займе позицію на щабель вище за серійний EV3. У Китаї прийом замовлень на позашляховик вже відкритий за ціною від 149 800 юанів (20,5 тисяч доларів).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!