BMW представила гібридну 489-сильну версію седана 5 Series

0
187

BMW розширює свій модельний ряд електромобілів, випустивши два нові варіанти автомобіля 5 Series з 48-вольтовою м’якою гібридною технологією eDrive. Обидві модифікації, що отримали назву 530e та 550e xDrive, будуть запущені у листопаді та доступні для замовлення в Німеччині.

Седан BMW 530e оснащений чотирициліндровим бензиновим двигуном у поєднанні з технологією BMW eDrive, які сумарно виробляють 299 кінських сил потужності та забезпечують запас ходу до 103 кілометрів на електротязі. Що стосується седана 550e xDrive, то він оснащений рядним шестициліндровим двигуном потужністю 489 л. та забезпечує запас ходу тільки на електротязі до 90 км.

eDrive – це високоефективний привід BMW, в якому використовується вбудований електродвигун із восьмиступінчастою коробкою передач Steptronic Sport. Ця архітектура дозволяє обом гібридам, що підключаються, досягати комбінованої витрати палива від 1,0 до 0,6 літра на 100 км.

Для покращення балансу та ємності транспортних засобів високовольтний літій-іонний акумулятор розташований у дні 5 Series. Акумулятор має корисну енергію до 19,4 кВтг і може бути повністю заряджений приблизно за 3 години 15 хвилин. Крім того, BMW використовувала адаптивну рекуперацію, що дозволяє акумулятору рекуперувати електричну енергію під час водіння.

Як новий седан BMW 530e, так і новий седан BMW 550e xDrive пропонують розширений список стандартного обладнання, включаючи спеціальні 19-дюймові легкосплавні диски. Гібридні автомобілі також поставляються з BMW IconicSounds Electric, системою, яка забезпечує акустичну зворотний зв’язок, що відповідає рухам педалі акселератора, щоб покращити враження від водіння у повністю електричному режимі.

530e та 550e xDrive є останніми автомобілями, що використовують платформу BMW восьмого покоління. Крім двох гібридів, є повністю електричний i5, який дебютував на початку цього року. Автовиробник також тестує нову версію M5, яка, за чутками, використовуватиме гібридну установку позашляховика XM, тобто V8 з подвійним турбонаддувом та один електродвигун для виробництва комбінованих 644 к.с. потужності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.