Як виглядає найменший у світі автомобіль

0
1368

Peel P50 (Пив Пі 50) – триколісний мікромобіль-мотоколяска виробництва Peel Engineering Company. Автомобіль вміщував одну дорослу людину і сумку, мав лише одні дверцята та фару. Авто досі вважається найменшим у світі.

Пристрій був оснащений рукояткою ззаду, яка дозволяла його вручну затягнути його в приміщення, що при вазі всього в 59 кг було неважко. Вартість нового авто становила £ 199.

Автомобіль обладнаний 49-кубових мотоциклетним двотактним двигуном DKW потужністю 4,2 к. с.. Максимальна швидкість становила 61 км/год, однак швидкість залежить від ваги і росту людини.

Двигун розташований спереду справа і агрегатується з триступінсчатою механічною коробкою передач, яка не має задньої передачі. Базова версія Peel P50 крім однієї фари включала склоочисник вітрового скла. Витрата палива – 2,8 літра/100 км.

За повідомленнями порталу Autoblog Peel Engineering Company планувала відродити найменші триколісні автомобілі в світі – Peel P50 і Peel Trident. Машини збиралися випускати обмеженою серією в загальній кількості 50 штук за ціною 10772 долара. На автомобілі встановлювали електромотор – замість двигуна від моторолера, як в оригінальній машині. Peel Engineering на своєму сайті розпочала прийом заявок на P50 і Trident. Для того щоб «забронювати» автомобіль, необхідно було внести депозит у розмірі 1546 доларів. У 2010 році виробництво Peel P50 було відновлено.

Джерело: mashyna.com.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!