Audi RS 6 та Audi RS 7 отримали екстремальні 1000-сильні модифікації

0
143

У 2023 році компанія ABT Sportsline представила 760-сильні універсал Audi RS 6 Avant performancе та ліфтбек ABT RS 7 Legacy Edition, які приурочили до ювілею даних моделей – 20-річчя RS 6 Avant, а також 10-річчя Audi RS 7 Sportback. Особливістю обох версій стало значне підвищення потужності силової установки, проте вже після дебюту автомобілів спеціалісти розробили додатковий кит для подальшого тюнінгу двигуна.

У заводському варіанті обидві моделі – Audi RS 6 та Audi RS 7 – видають 630 к.с. і 850 Нм крутного моменту, але версія Legacy Edition має у своєму арсеналі вже 760 к.с. і 980 Нм максимального моменту, що крутить.

Якщо клієнту цього мало, можна оснастити автомобілі системою IWI – упорскування води/етанолу перед дросельною заслінкою забезпечує потужне охолодження двигуна. Це дає можливість подавати більше кисню, оптимізуючи спалювання палива, що призводить до збільшення продуктивності до 1000 к.с. і 1150 Нм максимального моменту, що крутить. Система регулюється електронним блоком управління, створеним підрозділом ABT Sportsline .

Система IWI активується за допомогою кнопок RS на рульовому колесі машини після утримання клавіші протягом 1 секунди при одному з 2 активованих режимів RS , пише «Центральна служба новин» . Крім цього, під капотом таких машин з’явився карбоновий впуск із збільшеними повітрозабірниками, оновлені турбіни, більш продуктивні інтеркулери, ковані поршні, посилені шатуни, спортивний каталітичний нейтралізатор із сажевим фільтром, а також інша вихлопна система та додаткові маслоохолоджувачі.

У багажнику модернізованих Audi RS 6 та Audi RS 7 знаходиться 15-літровий бак для системи IWI , однієї заправки якого вистачить на пробіг до 3 тис. км. Візуально машини з пакетом IWI відрізняються лише агресивнішим варіантом повітрозабірників, розташованому в передньому бампері, оскільки система упорскування води/етанолу вимагає більше повітря для охолодження всіх агрегатів. Вартість нового комплекту тюнінгу для Audi RS 6 та Audi RS 7 поки що не називається.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!