Головна Статті Названий спосіб підготувати автомобіль до осені

Названий спосіб підготувати автомобіль до осені

0
198

Першого осіннього місяця автомобілістам важливо підготувати свій автомобіль до мінливої ​​та дощової погоди. Про основні етапи підготовки машини до нового сезону розповіли фахівці.

Перевіряємо кліматичну систему

Головний ризик для автомобілів восени – це сезон дощів. До цього періоду автовласникам варто підготуватися заздалегідь. Почати можна з діагностики кліматичної системи у машині. Діючий кондиціонер важливий восени не менше, ніж влітку.

«У дощ вікна машини пітніють і рятує лише справний кондиціонер. До того ж у вогку і сиру погоду особливо важливо, щоб у салоні авто було сухо і тепло, тому справна пічка обов’язкова для комфорту пасажирів та водія», – зазначає експерт.

Змінюємо склоочисники 

Заздалегідь замініть двірники, якщо ресурс вашої щітки вже добігає кінця. У дощ вони вам знадобляться. Від склоочисників залежить видимість на дорозі. Рекомендую вибирати безкаркасні варіанти склоочисників. Вони дорожчі, але служать краще і довше. Не забудьте наповнити бочок склоомивача. Після дощу потрібно ретельне очищення скла від дорожнього бруду.

Перевіряємо лампи 

Обов’язково перевірте справність оптики – усі лампи мають бути робітниками. У дощ особливо важливо бути помітним для інших водіїв, а в цьому допоможе увімкнене світло фар. Зверніть увагу і на лампи у протитуманних фарах.

Укриваємо від граду

Якщо синоптики обіцяють не лише зливи, а й град, зростає можливість пошкодження кузовних елементів та стекол автомобіля.

«Порятунок від стихії лише один – ховати машину в гараж, підземний паркінг, навіс чи на критій АЗС, де передбачено стоянку. Якщо такої можливості немає, накрийте кузов підручними засобами: килимками салону, багажника, ковдрою», – радить експерт. 

Продумуємо паркування

Також заздалегідь вигадуйте місця паркування автомобіля. У сезон дощів міські низини часто бувають затоплені. Часто трапляються історії, коли залишив автомобіль на парковці, а повернувся, коли машина зі скла у вигляді. Після таких ситуацій автомобілю може знадобитися не тільки професійне просушування на СТО, а й суттєвий ремонт.

Готуємо кузов

«Особливу увагу зверніть на колісні арки, краї капота та багажника, а також крила авто. На цих елементах найчастіше є подряпини та відколи від каміння з дороги. Від тривалого впливу води навіть незначні ушкодження можуть перетворитися на “рижики”. Найкраще обробити ці місця спеціальними антикорозійними складами», – додає експерт. 

Змінюємо стиль водіння

Ще одна небезпека в осінній період – через мокру дорогу знижується ефективність гальмування, керованість авто, можливий ефект аквапланування. Я рекомендую заздалегідь провести діагностику гальмівної системи на станції, замінити всі елементи, ресурс яких добігає кінця. 

Якщо ви заїхали в калюжу і ваше колесо втекло більш ніж наполовину у воді, то колодки намокнуть, знизиться ефективність гальмування. Після подолання водної перешкоди необхідно кілька разів інтенсивно натиснути на гальмо, щоб просушити колодки та диски. А потім їдемо на СТО та проводимо діагностику всіх інших елементів гальмівної системи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.