Як уникнути перегріву двигуна авто у спеку

0
209

У гарячу літню спеку питання перегріву двигуна стає серйозною проблемою для автовласників. Ця проблема є особливо актуальною для автомобілів, які експлуатуються часто, і коли водії не стежать за загальним технічним станом свого авто. Однак запобігти серйозній поломці може допомогти просте і доступне рішення – звичайна недорога трубка.

Раптове закипання двигуна автомобіля – неприємний сюрприз, який не хоче випробувати жоден водій. Коли це відбувається в місті, впоратися із цим відносно простіше, оскільки можна викликати евакуатор та вирішити проблему. Але якщо це відбувається на трасі, ситуація стає набагато складнішою. Водієві доводиться чекати, поки двигун охолоне, доливати рідину, що охолоджує, а потім сподіватися дістатися до найближчої автомайстерні без подальших пошкоджень. Якщо пошкоджена крихка алюмінієва головка блоку циліндрів двигуна, капітальний ремонт може бути неминучим.

Щоб швидко та ефективно видалити засмічення із системи охолодження, не розбираючи весь вузол, можна скористатися простим та оригінальним способом з використанням звичайної трубки. Для цієї мети може підійти стара паливна або ви можете купити алюмінієву в будь-якому господарському магазині. Вибирайте трубку довжиною приблизно 650 мм та діаметром 8-9 мм.

Отримавши трубку, просвердліть у її корпусі кілька невеликих отворів діаметром 2–3 мм. Після цього сплющіть її з одного боку і зігніть, надавши форму гачка. Використовуючи підручний інструмент для чищення, ви можете легко отримати доступ і очистити важкодоступні частини моторного відсіку. Поєднання довгої та тонкої трубки та невеликих струменів води ефективно видаляє бруд та сміття із системи охолодження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!