Стало відомо, що змушує водіїв відволікатися від дороги: причина несподівана

0
59

Вчені вирішили дослідити проблему з водіями, які відволікаються під час керування автомобілем. Компанія Skoda провела масштабне опитування серед десятків тисяч автомобілістів у Великій Британії, щоб визначити основні причини цього явища.

Результати дослідження виявили, що близько 70% водіїв відволікаються на дітей у салоні авто. І це стає основною причиною збільшення аварій, близько 18% водіїв зізналися, що майже потрапили у дорожню аварію через це.

Головна причина впливу дітей на увагу водіїв полягає у сімейних поїздках, які часто відбуваються під час літніх канікул. Діти можуть починати кричати або сваритися, що змушує батьків зосередитись на їхніх потребах та заспокоїти їх. Більшість водіїв (приблизно 53%) зізналися, що часто дивляться на дітей, щоб їх заспокоїти, і лише 79% з них вдається вкластися за 10 секунд.

Ці моменти, що відволікають, призводять до серйозних наслідків. За статистикою Міністерства транспорту Великобританії, лише протягом 2021 року сталося 2336 дорожньо-транспортних пригод через те, що водії не приділяли уваги дорозі і не змогли вчасно реагувати на небезпеку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.