Чотири способи, щоб швидко охолодити салон у спеку

Найшвидші способи охолодити салон машини у спеку.

0
126

Коли влітку автомобіль стоїть на сонці, у салоні – справжня сауна. Душно та спекотно. А якщо ваша машина ще й чорного кольору, розпечене повітря всередині досягає температури 100 градусів! Але є способи швидко охолодити салон.

Спосіб 1. Захищаємо від сонця

Застосуйте спеціальну фольгу. Розгорніть сонцезахисний екран так, щоб він повністю закрив лобове скло, потім вставте нижню частину екрана в місце з’єднання панелі приладів і лобового скла. Закріпіть верхню частину екрана, притиснувши його до скла сонцезахисними козирками. Або натисніть спеціальні присоски, щоб закріпити екран на склі. 

Спосіб 2. Попереджаємо перегрів

Спосіб підійде для п’ятидверних автомобілів, і бажано, щоб ви могли доглядати машину: скажімо, з вікна офісу на паркування. Залишаючи ненадовго автомобіль, залиште невеликий зазор в 1-2 см для циркуляції повітря, відкривши задні вікна. 

Лайфхак: разом з прочиненими вікнами, залиште в салоні мокру ганчірку, поклавши її на дефлектори системи вентиляції. Випаровування води охолодить повітря, захистивши салон від перегріву. 

Спосіб 3. Виганяємо гаряче повітря

Коли салон машини вже нагрівся, не сідайте одразу всередину. Спочатку відкрийте всі двері та багажник, щоб «вигнати» розпечене повітря. Для прискорення процесу відкрийте вікно водія і, підійшовши до пасажирських дверей, 5-7 разів відкрийте-закрийте її, щоб примусово прогнати гаряче повітря через вікно. 

Спосіб 4. Охолоджуємо пластик

У спеку корисно возити з собою будь-який флакон з розпилювачем та водою та пару зайвих ганчірок. Але й серветки згодяться. Суть способу: розпорошуємо воду на розпечені пластикові деталі, щоби вона при випаровуванні відвела тепло. Так само можна охолодити кермо. А ось кнопки та сенсорні елементи панелі краще протерти вологою серветкою, ефект буде той самий. 

Ну поїхали

Коли почнете рух, відкрийте всі вікна та увімкніть кондиціонер або клімат-контроль у режим рециркуляції повітря. Це дозволить швидше забрати гаряче повітря із салону і тим самим охолодити його. 

Якщо в автомобілі немає конціонера, використовуйте грубку, виставивши максимально холодний режим і спрямувавши струмінь повітря на пасажирів. Вікна при цьому не закривайте, щоб вітер, що створюється при русі машини, швидко остудив салон.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!