Стало відомо, як співробітники СТО обманюють клієнтів при заміні олії

0
2790

Фахівці розповіли про те, як вульгарні майстри станції технічного обслуговування можуть дурити простих автолюбителів при заміні масла.

Насамперед експерти зазначили, що досить часто зустрічаються ситуації, коли масло не змінюють взагалі . А щоб створити видимість роботи, майстри ретельно протирають масляний фільтр. Такий спосіб найкраще працює з автоледі, оскільки жінка не зайвий раз відкриватиме капот і вийматиме щуп.

Інший спосіб ще простіший – обман при підрахунку всіх виконаних робіт . Нерідко майстри округляють кількість залитої в двигун масло на свою користь. Наприклад, сервісний об’єм становить 4,25 літри, а заплатите ви за 5 літрів. І далеко не факт, що вам віддадуть залишок рідини у банку.

Іноді майстри можуть зробити ще елегантніше – залити масло дешевше . Автовласник точно не зрозуміє, що у моторі його машини виявилося не те, що він просив. Наприклад, замість продукту іменитого іноземного бренду в двигун можуть залити вітчизняне масло з тією ж в’язкістю та тими самими допусками. Різницю в ціні сервіс покладе собі в кишеню. На щастя, у цьому випадку із самим силовим агрегатом навряд чи виникнуть якісь серйозні проблеми, адже російські виробники теж навчилися робити непоганий продукт.

Нарешті, ще один хитрий спосіб обману – дуже часто масло оновлюють методом відкачування через отвір щупа. Для цього використовується спеціальна установка. Ось тільки повністю масло можуть і не відкачати , і зроблять це спеціально. Потім заливають нове та все готове. У такий спосіб економиться розхідник, а сам водій нічого не підозрює. При цьому двигун від цього страждає, тому що частина відпрацювання залишається всередині. Це призводить до швидкої деградації лубриканта та підвищеного зносу деталей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.