Головна Статті Назвали слабкі місця кросоверів Hyundai та Kia

Назвали слабкі місця кросоверів Hyundai та Kia

0
1117

Двигун і трансмісія є слабкими місцями у всіх машинах – за ними потрібен ретельний догляд, інакше ремонт може бути дуже дорогим. Але в корейських кросоверах це окрема тема для розмови.

Так, 6-ступінчастий “автомат” A6MF1 або A6F24 у кросоверах Kia та Hyundai має явно завищений регламент обслуговування, який наказує заміну олії кожні 90 тис. км пробігу. Крім того, в корейській «шестиступці» неможливо замінити елемент, що фільтрує, без повного розбирання агрегату.

Крім того, АКПП часто виходить з ладу через перевантаження, у тому числі викликані буксируванням причепа або подолання бездоріжжя. 

Через конструктивний прорахунок в шліцеве з’єднання кутового редуктора повного приводу потрапляє волога, утворюється іржа, що швидко роз’їдає шліци. А оскільки іржа твердіша за сплав, з якого вона утворилася, шліци починають швидко стирати самі себе і в кінцевому підсумку зрізаються.

Тому рекомендується проводити регулярне розбирання, чищення та мастило редуктора, що дозволить незначно продовжити його ресурс. Крім того, треба уникати глибоких калюж і лютого бездоріжжя.

При пробігах понад 100 000 км часто виходить з ладу передня хрестовина кардана. Заодно є сенс замінити підвісний підшипник, а потім відбалансувати вал.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.