Експерти назвали плюси і мінуси всесезонної автогуми

0
385

Всесезонні покришки користуються доволі великою популярністю як у світі, так і в нашій країні.

Серед переваг всесезонних шин можна відзначити лише можливість заощадити і придбати один комплект замість двох, пожертвувавши при цьому низкою параметрів, пише Autonews.ru.

“Але важливо розуміти, всесезонні шини – це компроміс між спеціалізованими літніми і зимовими шинами. Всесезонні шини через свою конструкцію не можуть забезпечити потрібні характеристики керованості, безпеки та комфорту протягом цілого року”, – повідомили експерти.

Липучки, фрикційні покришки або, як часто кажуть, всесезонні шини дають змогу автомобілістам раніше відкрити і пізніше закрити зимовий сезон. При цьому “перевзутися” можна в спокійному режимі, не чекаючи величезного попиту на послуги шиномонтажу, коли цінники максимальні. Оптимальні температурні умови для таких автопокришок – від -6 до +20 градусів. Експерт зазначив, що ще одна перевага всесезонних шин, – це те, що протектор працює тихіше, ніж у шипованих покришок.

При цьому, якщо говорити про мінуси, то влітку всесезонні покришки не будуть ефективно відводити воду із зони контакту, що збільшує ризик аквапланування. За високих температур гумова суміш буде надто м’якою, що негативно вплине на керованість і реакції машини на дії водія. У морози така гумова суміш стає дуже жорсткою, що також позначається на зчепленні на відміну від зимової шипованої або нешипованої шини.

Експерти підкреслили, що типорозміри всесезонних покришок найчастіше мають низькі показники індексу швидкості. Всесезонні моделі шин не мають такого великого вибору за асортиментом як, наприклад, літні покришки.

Через особливості протектора всесезонна гума набагато гірше справляється зі снігом і кашею на дорогах, ніж шиповані шини. На цій гумі неглибокі ламелі швидко забиваються і не функціонують так, як повинні, тому можливі пробуксовки. Загалом усереднений характер таких покришок означає, що вони не можуть забезпечити гідне керування, безпеку і контроль руху ТЗ ні в спекотну погоду, ні в мороз.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!