Головні помилки, які вчиняють власники зимової гуми

0
1448

В даний час гума для автомобілів є справжньою розкішшю, оскільки ціни на неї злетіли після лютневих подій минулого року. Крім того, асортимент скоротився, корейських та китайських марок. У зв’язку з цим багато автомобілістів почали економити на шинах, роблячи ряд типових і дуже небезпечних помилок.

Так, при зносі гуми багато автомобілістів намагаються їздити на них якнайдовше, щоб відстрочити купівлю нових шин. Найчастіше зимову гуму можуть використовувати і влітку, що заборонено законодавством та взагалі не безпечно. Гумова суміш у них м’якша, ніж у літніх, і сильно розчленовані блоки протектора під великим навантаженням переступають по асфальту. А в сильну спеку протектор розм’якшується настільки, що гума починає буквально розмазуватися дорогою, пише «За кермом».

Також часто порушують умови зберігання. Наприклад, можуть не помити колеса від зимових реагентів, що спричинить корозію дисків та руйнування гуми. Крім того, часто помилкою є порушення способу зберігання, який залежить від того, на дисках шини або розбортовані.

Якщо висота протектора ще не гранична, а шипів майже не залишилося, шину можна дошипувати. Таку послугу пропонують шиномонтажні майстерні. Але за наявності бажання та вільного часу це можна зробити і самотужки. Відкласти цю процедуру краще на весну, коли попит знижується, як ціна на роззодники.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.