Експерт розвіяв міф про шкоду заправки до повного бака

0
120

У Мережі часто миготять “страшилки”, які попереджають, що заправляти автомобіль до повного бака небезпечно. При цьому насправді це не більш ніж хибна думка, і в тому, що водій заправляє свою машину до повного бака, немає нічого страшного.

Є думка, що коли машина заправлена ​​до повного бака, то це може призвести до виникнення проблем з течією бензину через вентиляцію бака. Але таке з’являється дуже рідко: наприклад, якщо автомобіліст запаркував свою машину з повним баком на великому ухилі або з заїздом на бордюр.

“Хоча конструктивно вентиляція проектується таким чином, щоб навіть при перевороті автомобіля мінімізувати ризик витікання палива”, – наводить експерт.

Крім того, при спробі налити бак «з гіркою» зазвичай спрацьовує захисна автоматика паливного крана бензоколонки. При цьому їзда з напівпорожнім баком, на «парах» палива загрожує значними і дорогими проблемами.

За його словами, відлив палива в повороті може призводити до  прискореного зносу бензонасоса , а також зменшення тиску палива в паливній системі. Це не тільки знижує потужність двигуна автомобіля, але і викликає його прискорене зношування.

«Так що заправлятися до повного бака можна без особливих побоювань, особливо якщо ви подорожуєте на великі відстані і не впевнені в тому, що маршрутом слідування будуть розташовуватися АЗС в достатній кількості. Тим більше, що, як показує практика, у такому стані бак залишається вкрай недовго», — сказав експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!