Так буксирувати автомобіль точно не можна. Експерти назвали головні помилки

Так буксирувати автомобіль точно не можна. Експерти назвали головні помилки

0
66

Більшість автолюбителів знають, що буксирування автомобіля з автоматичною трансмісією поєднується з певними ризиками. Тому робити це треба обережно та керуватися рекомендаціями автовиробника під конкретний тип “автомата”.

Так часто автолюбителі забувають, що дистанція буксирування машин з АКПП строго обмежена. Більшість інструкцій до автомобілів рекомендують тягнути автомобіль на зчіпці на відстань не далі 50 км. Однак залежно від типу трансмісії іноді дистанція може не перевищувати 20 км.

Щоб мінімізувати навантаження на трансмісію і не викликати підвищеного зносу її деталей, в ідеалі буксирувати автомобіль із заведеним двигуном, хоча часом це технічно не можливо через поломку мотора.

Ще один спосіб відбуксувати автомобіль з АКП на далеку дистанцію і не нашкодити коробці – долити в автомат 5 літрів робочої рідини ATF. Щоправда, це можливо тільки через верхній отвір на коробці (якщо воно є) або через трубку щупа. Через переливне це зробити не вийде, оскільки воно знаходиться нижче за рівень рідини», — вважають журналісти.

Крім того, не можна перевищувати певну межу швидкості при буксируванні машини з АКПП. Часто це позначка 50 км/год. Нарешті, третя серйозна помилка зазвичай полягає в тому, що власники машин на “автоматі” беруть на буксир інші автомобілі, не думаю про наслідки для своєї. Тим самим вони серйозно навантажують трансмісію, а також провокують тривалішу і сильнішу пробуксовку (а значить, знос) фрикціонів на кожній передачі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!