Статті

Чому моторне масло потрібно міняти не рідше одного разу на рік. Це важливо

Share

Двигун вашої машини бурчить уже кілька днів. Ситуація, яка вас турбує, тим більше, що ви нічого не тямите в механіці! Зрештою, поки ваш автомобіль продовжує рухатися, навіщо турбуватися? Так, але тепер ваш швагер, який стверджує, що знає все про все, має чітку думку з цього питання. Для нього проблема полягає у «заміні масла»! Що, якщо він все-таки мав рацію? Розмірковуючи про це, ставиш собі знамените запитання: «Коли міняти моторне масло?». Втрачений? Нерішучий? Не панікуйте, ми розповімо вам, коли міняти моторне масло у вашому автомобілі. Приготуйтеся, поїхали!

Як зрозуміти, що моторне масло вашого автомобіля потребує заміни?

Занурювати свої руки в мастило – це не зовсім ваша справа! Ви далекі від образу недільного механіка, який проводить вихідні, балуючи свою машину. Однак вам доведеться приділити йому більше уваги, а точніше його двигуну. Серце вашого автомобіля дійсно потребує цього, особливо коли йдеться про заміну масла. На перший погляд здається, що з вашою машиною все гаразд, але правда в тому, що вона страждає мовчки!

Не чекайте, поки на панелі приладів загориться сигнальна лампа моторного масла… Беріть на себе ініціативу і відстежуйте найменші ознаки! Як? Виконавши такі перевірки:

  • Переконайтеся, що моторне масло не каламутне і не зернисте;
  • Перевірте пари, що виходять із вихлопних газів вашого автомобіля, вони не повинні бути синіми чи сірими;
  • Слідкуйте за найменшими шумами, які видає ваш автомобіль під час запуску, особливо якщо його трясе на холостому ходу;
  • Зверніть увагу на запах у машині: запах масла чи бензину часто є поганою ознакою.

Навіщо замінювати чи додавати моторне масло?
Картинку малювати не треба, для роботи на повних обертах двигуну потрібне масло. Звідси потреба частого повторного застосування. Щоб бути яснішим і повнішим, моторне масло допомагає змащувати частини двигуна, які перебувають у русі. Ця дія запобігає утворенню токсичних речовин. Тому обов’язково додавайте масло в двигун не рідше одного разу на місяць.

Почорніло моторна масло, що робити?

Ви чули, що з настанням темряви моторне масло треба міняти! Це твердження, хоч і здається логічним, викликає у вас подив. Настав час прояснити цей момент!

Моторне масло, яка темніє, не обов’язково потрібно міняти. Колір не повинен бути єдиним критерієм, на який вам доведеться спиратися! З іншого боку, якщо ви помітили втрату в’язкості або загусання, настав час поставити собі питання і подумати про заміну моторного масла.

Який термін служби моторного масла?

У вас у гаражі роками лежить ця каністра з масла, але ви не наважуєтеся її використовувати. Має лише термін придатності? Строго кажучи, ні. Але термін його служби залежить від того, чи він використовується. Складний ти сказав? Не зовсім !

Якщо ваша тара відкрита, бажано використати її протягом року відкриття. В іншому випадку ваша банка олії може зберігатися кілька років, але й не завжди! Виробники оцінюють цей час від 3 до 5 років залежно від марки. Цифра далека від офіційної, але може служити індикатором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Поради

Останні записи

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024