Експерти розповіли, як правильно зчищати сніг із автомобіля, щоб не зіпсувати фарбу

0
106

З урахуванням усіх погодних колотнеч водіям потрібно пам’ятати, що за автомобілем взимку необхідно ретельніше доглядати. Зокрема, автомобілістам слід правильно вибирати засоби для очищення машини, оскільки неписьменний підхід може прискорити руйнування лакофарбового покриття. Видання вирішило зібрати кілька правил, які можуть допомогти вберегти автомобіль узимку.

Вибір щітки

Водіям великих позашляховиків та кросоверів експерти радять використовувати довгі щітки , щоб швидше та якісніше очищати поверхню машини. Власникам седанів і хетчбеків буде достатньо щітки довжиною в 50-70 сантиметрів.

Крім того, експерти підкреслюють, що простий за конструкцією очищувальний інструмент буде довше, ніж просунутий. Оптимальна довжина щетинок – не більше 5 сантиметрів. З його допомогою можна легко струшувати сніг, до того ж у багажному відсіку не буде калюжі.

При цьому занадто довгі ворсинки погано очищатимуть машину . Надмірно густа щетина також створить деякі незручності. Зазначається, що саме жорсткий ворс ефективно зчищає сніг, що налип, але він може перетворити глянсове лакофарбове покриття автомобіля на матове через дрібні подряпини.

За словами фахівців, скребок – незамінна річ для автовласника. Віддавати перевагу варто варіантам з полікарбонату та з шипами.

Як не зіпсувати автомобіль

Прикладання великих зусиль при очищенні стекол автомобіля може зашкодити. Експерти рекомендують позбавлятися льоду після попереднього обдування стекол з дефлекторів або пари хвилин їх підігріву.

Суха ганчірка або робота щіткою можуть зіпсувати пластикові фари. Варто прибирати бруд теплою водою або мокрою ганчіркою, після чого важливо протерти поверхню насухо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!