Автоексперт пояснив, як продовжити життя акумулятора

0
286

За словами експерта, профілактичну підзарядку АКБ потрібно проводити як мінімум раз на 1,5 місяці, і тоді термін її служби можна збільшити до 5-6 років.

Для того, щоб продовжити термін роботи акумулятора, потрібно стежити за справністю електрообладнання машини та періодично заряджати АКБ у процесі використання, навіть якщо вона працює нормально. 

«Найголовніше правило для збереження АКБ – підтримка його повної зарядки. Треба пам’ятати, що коли ми їздимо на короткі відстані, він не встигає підзарядитись. Для того, щоб батарея повністю зарядилася, необхідно проїхати близько 150 км, причому під навантаженням, а не на неодружених оборотах», – зазначив автоексперт.

За його словами, профілактичну підзарядку акумулятора потрібно проводити як мінімум 1 раз на 1,5 місяці , і тоді термін її служби можна збільшити до 5-6 років проти приблизно 3 років, якщо цього не робити. Також важливо стежити за справністю електроустаткування транспортного засобу, не допускаючи повної розрядки АКБ.

Експерт розповів, що якщо акумулятор сідає дуже швидко, то на це є дві причини: високе енергоспоживання сучасної машини та несправності електрообладнання. Також потрібно пам’ятати, що гелеві АКБ особливо не люблять повну розрядку, і такий акумулятор може вийти з ладу, навіть якщо розрядити його «в нуль» хоча б один раз.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!