Як швидше прогріти машину взимку

0
373

Які способи краще використовувати для того, щоб швидше прогріти автомобіль у холодну пору року.

На прогрівання двигуна в прибудинковій території відводиться лише п’ять хвилин. Найчастіше цього недостатньо, щоб вивести двигун на робочу температуру і розігріти салон автомобіля. З настанням холодів ситуація погіршується, і цей час не підходить для того, щоб відігрівати шибки. Які засоби допоможуть швидше прогріти машину взимку.

Підніміть оберти силового агрегату

Що обороти двигуна, то швидше він прогріється. Наведемо приклад із карбюраторних двигунів, на які водії піднімали навантаження за допомогою «підсмоктування». У процесі роботи двигун працював із прикритою повітряною заслінкою на більш високих оборотах, що забезпечувало швидке прогрівання. При використанні сучасних моторів не потрібно давати надмірне навантаження “на холодне”, достатньо підняти обороти до 1200-1500 оборотів.

Увімкніть підвищене навантаження на двигун

Зі збільшенням навантаження двигун швидше прогріватиметься. У той же час холодна олія не забезпечує в перші хвилини запуску повноцінного мастила, на авто з варіатором або класичною коробкою передач можна включити режим «D». Можна спокійно їздити паркуванням на перших передачах.

Не вмикайте опалення в перші хвилини запуску

Швидкість прогрівання автомобіля залежить від того, як ви використовуєте обігрівач. Якщо в машині встановлений малолітражний двигун, радіатор опалення на високій швидкості обертання вентилятора не встигне прогрітися. Крім того, це може перешкодити прогріву двигуна. У цій ситуації краще включити обдув на першу швидкість через 1-2 хвилини після запуску двигуна, спрямувавши повітря на вітрове скло.

Використовувати електросистеми для прогрівання салонів

На велике коло рідина запускається, коли температура двигуна досягає позначки 70 градусів. Після цього можна включити грубку на повну потужність і обігріти салон, не даючи йому остигати. Але щоб розігріти повітря в авто швидше потрібно додати до нього обігрівач рульового колеса та сидінь. Ці налаштування допоможуть швидше зігрітися і водію, і автомобілю.

Будь ласка, не давайте мотору охолонути

Якщо у вас є можливість, проблему тривалого прогріву можна попередити – не давати охолонути двигуну після попередньої поїздки. Для цього використовуються спеціальні ковдри, які підібрані під конкретну модель авто. Це можливо тільки на технічно справній машині, де немає ризику витоку палива чи випадкової іскри.

Додатково можна використовувати систему автозапуску двигуна. У не житловій зоні машини можна прогрівати довше, ніж на неодружених оборотах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!