Вартість володіння електромобілем зрівнялася з бензиновими та дизельними моделями

0
1287

Через різкий стрибок вартості палива цього року ціна володіння та використання електрокарів зрівнялася, а в деяких випадках навіть стала нижчою, ніж володіння бензиновим або дизельним авто. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на дослідження лізингової компанії LeasePlan.

За інформацією джерела, незважаючи на дорожчий у порівнянні з класичними варіантами акумуляторний мотор, його експлуатаційні витрати набагато нижчі через менші витрати на обслуговування та дешеву заправку. Наприклад, в LeasePlan підрахували, що ціна володіння стандартним сімейним автомобілем, таким як Ford Kuga , і його аналогом на електричній тязі Skoda Enyaq , були рівні в ціні або електрокар коштував дешевше в 19 з 22 європейських країн, пише РБК.

За підрахунками фахівців з LeasePlan, витрати на зарядку електромобіля зараз становлять близько 15% вартості володіння та експлуатації транспортного засобу, а вартість заправки машини з дизельним двигуном становить близько 28% від загальної вартості володіння авто. Експерти зробили висновок, що незважаючи на підвищення цін на енергоносії, вартість палива для електромобілів залишається значно нижчою, ніж для бензинових та дизельних аналогів .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!