Підготовка автомобіля до зими

0
90
Car with winter tyres installed on light alloy wheels in snowy outdoors road

У багатьох регіонах нашої неосяжної Батьківщини вже настала зима. У цій статті я хочу обговорити з Вами процес підготовки автомобіля до зимового сезону. Поради будуть корисні як для новачка, так і для досвідченого автолюбителя.

Перше, з чого варто почати, – це, звісно, ​​заміна гуми. Не затягуйте із цією справою, інакше є ризик залишитися без авто з раптовим настанням заморозків. На даний момент у мене стоїть шипована гума, до цього була липучка. Якщо чесно, суттєвої різниці я не помітив. Керуйтеся власними уподобаннями. Головне, щоб гума була у належному стані.

Не забудьте перевірити стан Вашого акумулятора, навіть якщо у Вас не було клопоту з ним у літній період. Взимку навантаження на АКБ збільшується, тому заздалегідь рекомендую заміряти напругу та оглянути акумулятор на наявність зовнішніх пошкоджень.

Тепер поговоримо про олію, вона має бути куплена відповідно до кліматичних умов, в яких Ви проживаєте. Якщо після останньої зміни олії автомобіль проїхав близько 10 тисяч кілометрів, то краще знову його змінити. Не забудьте також про повітряний фільтр, якщо автомобіль часто їздив бездоріжжям. Взимку, окрім пилу, фільтр забивається реагентами. Також рекомендую подбати про антифриз. Міняти його слід кожні два роки. Ви й самі можете оцінити стан рідини, що охолоджує. Якщо вона помутніла, змінила колір або консистенцію – це сигнал про те, що настав час її замінити.

Було б непогано, якби Ви пройшли комплексне ТО у сервісному центрі. Там цим питанням займуться професіонали. Я так і зробив, тепер мій автомобіль повністю готовий до зими. Автомобіль продіагностували та поміняли розхідники.

Взимку комунальні служби обробляють дорожнє покриття різними реагентами, які роз’їдають кузов автомобіля. Чи не дешевий, але ефективний засіб – обробка автомобіля спеціальними складами. Якщо Ви мешкаєте в Москві чи іншому мегаполісі, настійно рекомендую Вам задуматися про проведення такої процедури.

В Україні дуже популярний спосіб захисту автомобіля від холоду – встановлення картонки на радіатор. Так автолюбителі запобігають попаданню холодного повітря. Але не всі знають, що так робити можна лише якщо температура на вулиці нижча за -10 градусів, інакше двигун перегріється. Інші власники авто накривають підкапотне місце всякими ковдрами, пледами і т.д. А це може призвести до займання. Не ризикуйте! Зараз у магазинах продаються спеціальні автоковдри, які є повністю безпечними.

А які поради розповісте Ви? Поділіться у коментарях, особливо цікаво почути мешканців північних регіонів нашої країни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!