Названо 11 корисних порад для підготовки автомобіля до зими

0
101

Снігові замети, морози, ожеледиця – неминучі складові російської зими. Умови пересування наближаються до екстремальних, і лише заміною літньої гуми на зимову не обійтися. Ваша машина має бути повністю готовою до експлуатації у складних погодних умовах.

На що звернути увагу насамперед? Що покласти у багажник? Як мити машину взимку? Відповіді на ці запитання читайте у нашій публікації.

Ми звернулися за допомогою до викладачів автошколи «Мегаполіс» та склали чек-лист із підготовки до зими, щоб ви нічого не забули.

1. Перевірте стан акумулятора: рівень напруги, кількість електроліту, цілісність проводів та клем. Якщо акумулятор старий, перед настанням холодів все ж таки краще замінити його на новий.

Щоб у першу морозну ніч, АКБ не розрядилася повністю, зарядіть акумулятор заздалегідь.

2.Моторне масло . Чим новіше і чистіше масло, тим менша ймовірність, що воно загусне при мінусових температурах. При дуже сильних морозах – мінус 30 ° С і краще використовувати менш в’язке масло. Але при цьому чітко дотримуватися рекомендацій виробника.

Візьміть на замітку : для бензинових двигунів категорія масла повинна бути не нижчою за SJ, для дизельних – не нижчою за CD.

Якщо ви їздите на дизелі спеціальна присадка антигель, додана в паливний бак перед заправкою авто, буде перешкоджати загусання палива. Але майте на увазі, що розморозити солярку з її допомогою не вдасться.

3.Антифриз захищає двигун від переохолодження та замерзання. Якщо ваш автомобіль до зими вже «набігав» 50 000 км, саме час замінити антифриз.

Вказують на необхідність заміни антифризу також зміна його кольору, помутніння, наявність осаду / пластівців.

4. Їзда з напівпорожнім паливним баком може призвести до утворення конденсату на його стінках. Потрапляння води, у свою чергу, може спричинити серйозні проблеми з автомобілем, уникнути яких допоможе спеціальний засіб, що усуває вологу.

5.Склоочисники. В ідеалі взимку рекомендується використовувати зимові щітки, захищені від льоду та снігу спеціальним чохлом. Але можна обійтися і всесезонними «двірниками», пам’ятаючи про те, що гума на морозі поступово втрачає еластичність, на щітках з’являються тріщини, збільшується витрата «незамерзайки» і щітки іноді необхідно змінювати.

Заздалегідь придбайте засіб “антилід” для стекол авто.

6. Не заощаджуйте на «незамерзайці» – не купуйте рідину незрзумілого виробництва.

Візьміть на замітку : якщо ви вчасно не залили «незамерзайку», у бачку була вода, і вона замерзла, додайте трохи спирту чи горілки, які допоможуть швидко розтопити кригу.

7. Перепади температур можуть призвести до запотівання скла в салоні. Щоб позбавитися зайвої вологи, покладіть на передню панель, а також на задню полицю авто адсорбент – мішечок з сіллю, кавою, наповнювачем для котячих туалетів або стос старих газет.

Завжди тримайте в бардачку запас паперових рушників – вони найкраще вбирають вологу, коли потрібно протерти шибки машини.

8 . Щоб захистити машину від агресивної дії реагентів і якомога рідше мити, обробіть поверхню воском або зробіть полірування. Дорогий, але дієвий спосіб – це повний дітей, коли поверхню глибоко очищають, сколи зафарбовують, кузов полірують і обробляють спеціальними складами.

9. Очистіть від нальоту скло фар . Використовуйте для цього спеціальний засіб або звичайну зубну пасту. Але будь-які «мивні» роботи виконуйте тільки в приміщенні з плюсовою температурою.

Взимку машину рекомендується мити під час відлиги у закритих паркінгах. Перед миттям дайте автомобілю зігрітися в теплі протягом 15-20 хвилин. А після миття не ставте авто, поїздіть на ньому.

В іншому випадку ризикуєте виявити тріщини на стеклах і дзеркалах, порушити цілісність покриття кузова і, як наслідок, прискорити появу іржі.

10. Перевірте, як працюють піч, вентилятор; у якому стані перебувають водостоки.

11 .Покладіть у багажник:

– Силіконове мастило для ущільнювачів, антигелі – якщо їздите на солярці.

– Лопату, щітку, скребок. Маленький водозгін для внутрішніх стекол та бічних дзеркал зберігайте в салоні авто.

– Запасні дроти для запуску двигуна.

– Теплий одяг, устілки, рукавички, каністру, буксирувальний трос, великий водозгін.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!