Експерт назвав найнебезпечніший для водія аксесуар

0
840

Правила дорожнього руху категорично висловлюються лише проти телефонів. Водіям суворо заборонено розмовляти за кермом, тримаючи телефон у руках. Обмежень на користування іншими пристроями немає, а даремно, впевнені експерти.

Експерт назвав ще один аксесуар, використовуючи який водій ризикує втратити зв’язок із реальністю. За його словами, не меншим злом, ніж телефон, можуть стати навушники. Коли людина затикає вуха, вона опиняється у своєрідному вакуумі. Навіть якщо навушник вставлено в одне вухо, розмовляти по телефону і водночас вести автомобіль може бути дуже небезпечно. Увага розсіюється, можна пропустити гудок іншої машини або вереск гальм.

У машині треба використовувати всі органи чуття, у тому числі слух, упевнений Антон Шапарін. Тому найбезпечніше розмовлятиме по телефону через систему гучного зв’язку. У більшості сучасних автомобілів ця опція є у штатній комплектації. Якщо ні, його можна встановити самостійно. Сьогодні на ринку пропонується безліч варіантів за ціною від 300 гривень. Розмова гучного зв’язку відволікає від водіння не більше, ніж розмова з пасажиром.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!