Як можуть обдурити при “перевзуванні” машини

0
933

У шиномонтажній майстерні під час сезонної заміни шин використовують ту чи іншу схему обману власників автомобілів, розповів автоексперт.

За його словами, наприклад, іноді майстри пропонують клієнтам накачати шини не повітрям, а азотом. “Це історія великого і красивого розлучення. Вона почалася зі спорткара Nissan GT-R. Виробник дуже пишався тим, що із заводу ці машини надходили з шинами, накачаними азотом. З того часу пішла тема, що можна цю маніпуляцію зробити навіть з Ланосом, і автомобіль поїде по-іншому, витрачатиме менше палива, літатиме. Насправді це не так”, – розповів експерт.

Він додав, що застосовуються і менш ефектні, зате більш поширені прийоми. Так, клієнту можуть сказати, що шина неякісна, що вона балансується. “Не кожен автовласник розуміє, як працює верстат для балансування коліс. Зазвичай при цьому обмані майстер одразу пропонує купити у нього іншу шину. Друга історія – це нав’язування непотрібного ремонту колісних дисків. Це не епідемія обману, але такі випадки є”, – уточнив експерт .

Він порадив “перевзувати” автомобіль у перевіреному сервісному центрі, щоб не стати жертвою обману.

“Якщо ви не хочете переплачувати за “перевзування” машини, то не треба користуватися першим шиномонтажем, що трапився. Зараз багато хто біжить в будь-який намет, де написано “шиномонтаж”, але так робити не треба. Читайте відгуки в інтернеті – це голос народу. Плюс завжди можна використовувати сарафанне радіо, для водіїв це найдієвіша рекомендація”, – сказав експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!