Назвали п’ять причин, з яких автомобіль відводить убік

0
103

Несправну машину під час руху може вести убік, через що водієві потрібно буде постійно надавати додаткове зусилля на кермо, щоб утримувати авто у вибраній смузі. Це може відволікати водія, а також спричинити серйозну аварію через втрату траєкторії автомобіля на жвавій дорозі.

Збиті параметри «розвал-сходження»

Така проблема зустрічається в автомобілів найчастіше. Через неякісне дорожнє покриття, сезонну заміну гуми або ремонт підвіски транспортного засобу збиваються заводські налаштування положення коліс. Це може призвести до відведення машини убік під час руху.

Несвоєчасне підкачування коліс

Якщо в покришках автомобіля відрізняється тиск, то його вестиме, і завжди у бік саме спущеного колеса. Однак на вигляд різниця в тиску у коліс може бути не видно, але за наявності подібно потрібно перевіряти тиск за допомогою манометра.

Різниця в керуванні авто буде відчуватися, якщо гума має різну висоту протектора. Так, при встановленні запасного колеса з новою гумою не варто дивуватися, якщо машину тягтиме в бік запасного колеса.

ступичний підшипник, що вийшов з ладу

Під час підклинювання ступичного підшипника транспортний засіб «веде» на трасі. При цьому на проблемний вузол вказує сам автомобіль, оскільки його тягтиме в бік деталі, що вийшла з ладу. На поломку також вкажуть гомін, скрипи та інші сторонні звуки, які виникатимуть під час їзди.

Несправність кермової тяги

Рульова тяга на вживаних авто найчастіше виходить з ладу. На цей дефект вказує сторонні стуки в підвісці, люфт коліс, а також нестабільна поведінка автомобіля на трасі: Транспортний засіб кидатиме убік навіть на невисокій швидкості. Вирішенням цієї ситуації стане заміна кермової тяги.

Підклинювання гальмівної системи

Дискомфорт в керуванні автомобілем можна помітити в момент гальмування: машину кидатиме вбік при активному натисканні на гальма. Це трапляється через неправильний розподіл навантаження, коли одне колесо транспортного засобу починає зупинятися, а друге ще продовжує обертатися з набраною швидкістю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!