Скласти стовпчиком або повісити: як правильно зберігати автомобільні шини

0
95

Оскільки в Україну вже настала стійка осінь, у водіїв знову з’явилися додаткові турботи. До таких відноситься питання зберігання автомобільних покришок, які вже не придатні для експлуатації в умовах сезону. Для багатьох це може стати відкриттям, але у питанні зберігання автомобільних шин теж є “підводне каміння”. Експерти дали кілька порад новачкам, повідомляє hotline.finance.

Підготовка шин до тривалого зберігання

Перш ніж зберігати, зняті автомобільні покришки потрібно ретельно оглянути, щоб видалити з протектора сторонні предмети на кшталт дрібного каміння. Після цього шини потрібно промити, щоб видалити бруд. Перед тим як залишити шину на зберігання, її потрібно ретельно висушити. Цей пункт дуже важливий, оскільки через зайву воду може з’явитися пліснява. Вона є набагато більш руйнівною силою, ніж каміння та бруд.

Вибір місця для зберігання

Найкраще для зберігання підійде сухий гараж, підвал або закритий ангар. У приміщення не повинні потрапляти вода, сніг, а також сонячні промені, які теж сприяють руйнуванню гуми. Під дією ультрафіолету гума стає жорсткішою, через що на ній можуть з’явитися тріщини.

Вогкі приміщення категорично не підійдуть для зберігання шин. У той же час варто підкреслити, що шини (навіть літні) не дуже бояться сильних морозів. Так що вибираючи між теплим, але сирим підвалом чи сухим, але холодним боксом-гаражем, краще обрати останній.

Як зберігати покришки

Цей пункт залежить від того, зберігаються шини разом з дисками, або самі по собі.

Якщо шини одягнені на диски, їх можна або підвісити за диск, або зберігати в стосі (складеними одна на одну).

Якщо ж ви зберігаєте шини окремо, їх потрібно поставити у вертикальному положенні один біля одного.

Чи потрібно перевертати шини в процесі їх зберігання

Експерти стверджують, що це потрібно періодично робити. Причому це правило аткуально незалежно від способу зберігання. Профільні послуги рекомендують перевертати шини (перевертати стоячі шини, змінювати їхню позицію в стосі, переважувати на інший бік) раз на 2-3 тижні. Це потрібно для того, щоб уникнути деформації покришок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.