Головна Статті Небезпечні опції: які функції автомобіля можуть розорити нового власника

Небезпечні опції: які функції автомобіля можуть розорити нового власника

0
947

Купівля вживаного автомобіля – свого роду лотерея. Знайти на вторинному ринку машину в ідеальному стані та з нульовим пробігом практично нереально. Як правило, у кожному автомобілі є приховані дефекти, які продавець вважає за краще не афішувати. Тому важливо знати, на що звертати увагу при виборі уживаного транспорту, щоб уникнути великих витрат на дорогий ремонт після покупки.

1. Кондиціонер

Сьогодні мало хто погодиться на машину без кліматичної техніки. Причому, кондиціонер потрібен не лише влітку для охолодження салону у найспекотніші місяці. Обігрів та вентиляція – не менш важливі функції.

Несправність кондиціонера може вилитися в суттєві витрати нового власника. Найчастіше поломка пов’язана з клапанами і стрижнями всередині пристрою, що вийшли з ладу.

Друга причина поганої роботи чи поломки кондиціонера – ремінь ГРМ. Він здатний викликати хвильовий ефект, що провокує збої в кліматичній техніці. А якщо знадобиться додати фреон у замінений компресор, ремонт обійдеться на порядок дорожче.

2. Подушки безпеки

Система захисту водія та пасажирів не дарма вважається одним з найважливіших винаходів. Пневмоподушки здатні не лише врятувати життя, а й уберегти від тяжких травм. Але треба пам’ятати, що якщо вони спрацювали хоч раз, їх доведеться замінити. А це коштує дорого.

Крім того, подушки безпеки можуть сильно пошкодити передні крісла. Швидше за все, доведеться витратитись на їх відновлення.

3. Люк на даху

На його стан слід звернути пильну увагу, оскільки не виключена втрата герметичності. В результаті люк може погано закриватися, протікати та покриватися іржею по краях отвору.

Подібний дефект характерний для автомобілів, у конструкції яких він не був передбачений та встановлений самостійно колишнім власником. Неправильна врізка може виявитися не відразу, а згодом. Іноді дефект проявляється протягом одного або кількох років. Щоб уникнути зайвих витрат, краще відразу відмовитись від покупки такого автомобіля.

Втім, навіть у разі заводської установки люка можуть виникнути проблеми через знос механізмів. Якщо люк заїдає при відкриванні та закриванні, то це говорить про перекос направляючих та порушення геометрії. Регулювання та заміна елементів обійдуться в кругленьку суму. А якщо зламаний електромотор, вартість ремонту буде ще вищою.

4. Панорамне скло

Зовні виглядають дуже привабливо. Але лише на перший погляд. Насправді вони дуже вразливі в більшості автомобілів. Будь-який камінь, що відлетів від попереду машини, може пробити скло. І його доведеться міняти, що коштує досить дорого.

Крім цього, панорамне скло погано витримує низькі температури. Не виключено, що в мороз вони можуть потріскати або навіть вивалитися в салон.

5. Складні коробки передач

Зазвичай ними оснащені дорогі моделі, насамперед преміум-класу. Якщо продавець приховав, що коробка несправна, то дізнатися про це вийде тільки після покупки в ході експлуатації. А все тому, що інформацію буде видалено сканером, і потенційний власник не зможе її дізнатися. І отже, дуже скоро йому доведеться зайнятися ремонтом коробки.

Експерти також радять бути обережнішими з покупкою вживаного автомобіля з однодисковою РКП. Такі коробки вважаються надійнішими за інших, плюс додають комфорту при керуванні, тому що позбавляють необхідності працювати з трьома педалями.

Однак не кожен водій вміє правильно користуватись роботизованим механізмом. Багато хто з них грішить тим, що забувають або не вважають за потрібне переводити важіль у нейтральне положення при зупинці машини. В результаті часто тримають автомобіль на тривалій паузі зі зжатим зчепленням. А це швидко виснажує ресурс коробки.

Тому не виключено, що найближчим часом після покупки машини доведеться зайнятися ремонтом або заміною вузла керування.

6. Фаркоп

Якщо колишній власник часто користувався фаркопом, регулярно перевозив важкі вантажі або буксував щось (наприклад, човен), кузов буде деформованим. Крім цього, може виявитися незадовільний стан коробки і двигуна через великі навантаження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.