Експерт розповів, як спідометри автомобілів завищують швидкісні показники

Час читання: < 1 хв.
0

Спідометр автомобіля може спотворювати швидкісні показники, повідомив автоексперт, доцент МАДІ Лев Зіманов. В інтерв’ю радіо Sputnik він пояснив, наскільки велика може бути похибка та які фактори на неї впливають.

Експерт підкреслив, що якщо говорити про фактичні значення, то спідометр завжди щонайменше на 5%, максимум — на 10% завищує швидкісні показники руху автомобіля. Якби спідометр неправильно показував значення швидкості в меншу сторону, то виробники могли зіткнутися з судовими позовами власників транспортних засобів, у яких були б штрафи через перевищення швидкості та невідповідність показань спідометра реальної швидкості автомобіля. Таким чином, автовиробники усвідомлено закладають можливу похибку у бік завищення свідчень, повідомив Лев Зіманов.

Крім того, на показання спідометра транспортного засобу може також впливати діаметр покришок та ступінь їхнього зносу, уточнив експерт. У процесі їзди діаметр шин може змінитися на кілька сантиметрів, і лише за рахунок їхнього зносу спідометр може спотворювати значення швидкості на 2–3%, розповів Зіманов . Якщо водієві важливо знати точну швидкість автомобіля, то можна використовувати спец. прилади, додав він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!