У KIA та Hyundai знайшли серйозну проблему з безпекою – що відомо

Проблему оприлюднили після того, як по США прокотилася хвиля угонів цих авто.

0
368

Практично беззахисними перед викрадачами виявились автомобілі KIA з 2011 року випуску та автомобілі Hyundai з 2015 року випуску. Хакерам вдалося виявити найпростіший спосіб викрадення авто – запуск автомобіля через USB-кабель. У мережі вже можна знайти кілька відео, які показують, як можна вчинити цей злочин.

З огляду на серйозність та масовість проблеми, у деяких американських містах поліція роздала власникам блокатори на кермо. Група анонімів під назвою Kia Boys опублікувала в соцмережі відео, на якому вони викрадають Hyundai та Kia, після чого катаються на цих авто.

У 2021 році кількість крадіжок корейських автомобілів зросла на 2644 відсотки. Так, щодня у США крали приблизно 20 корейських авто. При цьому проблема торкнулася не якогось одного міста чи штату, а торкнулася всієї країни цілком.

Автовиробник уже прокоментував ситуацію і зазначив, що всі нові моделі мають іммобілайзер, і ця проблема їх не стосується. Більш ранні моделі нібито також відповідають або перевищують федеральні стандарти безпеки авто, а іммобілайзер є стандартним обладнанням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!