Топ-3 неполадки авто, про які має знати кожен автолюбитель

0
643

Коли автомобіль ламається посеред дороги, більшість людей замислюються над тим, щоб звернутися до евакуатора. У деяких ситуаціях автомобіль необхідно відбуксирувати в ремонтну майстерню, проте в інших випадках причину поломки можна знайти відразу.

Масштабних проблем можна уникнути за допомогою технічного обслуговування. Не забувайте перевіряти олію та додавати бензин вищого ґатунку.

Запобіжник, що перегорів, може бути однією з причин різкої зупинки. Реле паливного насоса або електронний запобіжник палива часто перестають працювати за певних обставин. Якщо ви просто заглянете до блоку запобіжників, цю версію можна оцінити без додаткового обладнання.

Якщо проблема зберігається після заміни запобіжника, що перегорів, можливо, справа в короткому замиканні, і в цьому випадку вам не потрібно купувати новий компонент. Просто замініть запобіжник, що перегорів, на той, який має такий же колір. Також поганою практикою є збільшення номіналу запобіжника.

Занадто гарячий двигун

Підвищивши рівень охолоджуючої рідини в радіаторі, ви зможете запобігти цій проблемі. Відкривати розширювальний бачок слід лише після того, як двигун повністю охолоне. Почекати якнайдовше – найрозумніший варіант дій. Слідкуйте за температурою, щоб не потрапити у скрутне становище.

Ще одна проблема, яка може призвести до несподіваної зупинки автомобіля, – це акумулятор, що сів. Можливо, у цьому випадку допоможуть кабелі та інше зарядне обладнання. Однак найкраще вирішення цієї проблеми – профілактика. Дуже важливо знати, коли і де було вироблено та продано акумулятор, якщо він не місцевий. Коли акумулятор розряджається, деякі автомобілі оснащені попереджувальними сигналами, які дають вам знати про це, хоча в сучасних автомобілях це трапляється все рідше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!