Як швидко охолодити автомобіль у спекотний літній день: поради водіям

0
391

Патрульні дали поради, як правильно керувати автомобілем у спеку, а також є кілька способів охолодити салон автомобіля у спеку без кондиціонера.

У спекотну погоду краще залишити машину в тіні, але якщо такої можливості немає, можна скористатися спеціальними сонцезахисними засобами, що відбивають тепло. Якщо автомобіль припаркований у безпечному місці, ви можете відкрити вікна, що сприятиме циркуляції повітря та охолодженню.

Щоб гаряче повітря вийшло з салону, експерти рекомендують відкрити вікно з боку пасажира та примусово відкрити та закрити водійські двері.

Трохи знизити температуру в салоні автомобіля може волога ганчірка або мокра серветка. Їх слід розмістити на вентиляційних отворах. При включеному вентиляторі тканина випаровує вологу і охолоджує салон.

Хороший спосіб охолодити машину в спеку – пляшки чи пакети з льодом. Їх можна просто розкласти в салоні, або закріпити на ґратах повітроводів. При цьому важливо враховувати, що при таненні льоду на пляшках та пакетах утворюватиметься конденсат. Дуже важливо, щоб волога не потрапила на педалі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!