Водіям пояснили, що у машині може спочатку зламатися через перегрів

0
544

У літню спеку варто регулярно перевіряти кілька найважливіших елементів «начинки» салону автомобіля, оскільки вони дуже сприйнятливі до нагрівання.

Є вісім важливих «запчастин», які найбільш чутливі до літніх температур.

Двигун. Якщо двигун перегрівається, можливо, проблема в його системі охолодження. Перевірте, чи все в порядку, при необхідності зв’яжіться з власником.

Електричний вентилятор для обдування радіатора. Якщо ваша машина не гріється під час їзди, але це проблема в тих же пробках, проблема може бути в вентиляторі.

Термостат. Цей елемент «нутрощів» автомобіля іноді вклинюється в закрите положення. Якщо це станеться, то вже через чверть години автомобіль почне перегріватися.

Патрубок. Від перегріву легко тріскається. Слідкуйте за рівнем охолоджуючої рідини, щоб він не опускався нижче норми.

Тепловідвід. Частіше очищайте радіатор від пуху та інших «брудних» частин. В іншому випадку ви точно перегрієтеся.

Водяний насос. Зверніть увагу, з чого виготовлено крильчатку «насосу». Якщо він пластиковий, але працює на сталевому валу, він швидко зношується.

Двигун. Часто несправна прокладка на головці блоку циліндрів або тріщина в головці блоку циліндрів можуть проявлятися як перегрів автомобіля (або викликати його).

Гальмо. Пам’ятайте, що гальма мають властивість «згоряти» – особливо якщо ви ними користуєтеся регулярно і активно. Звичайно, під впливом високих температур їх «знос» відбувається швидше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!