Головна Статті Як швидко охолодити салон автомобіля у спеку: доступні поради для водіїв

Як швидко охолодити салон автомобіля у спеку: доступні поради для водіїв

0
972

У потужну літню спеку, здавалося б, врятуватися від перегріву здатний тільки кондиціонер, проте існують інші методи, завдяки яким можна спокійно обійтися без охолоджувача, позбавивши себе від високих температур в салоні.

Як пише «Телеграф» , подбати про температуру в салоні можна ще до того, як ви залишите авто на парковці.

Якщо ваш автомобіль довгий час знаходиться під прямим сонячним промінням, подбайте про те, щоб захистити машину від їх впливу. Найефективнішим у цьому випадку буде поставити автомобіль під навіс, у гараж чи підземне паркування. Але якщо такої можливості немає, скористайтеся спеціальним сонцезахисним екраном, що відбиває тепло. Також якщо машина знаходиться в безпеці, можна залишити вікна відчиненими.

Ефективність тіні у спеку

Коли сідаєте в салон розпеченого авто, подбайте про те, щоб позбавитися якомога більшої кількості гарячого повітря. Експерти кажуть, що найбільш ефективним способом буде відкрити вікно з пасажирського боку, при цьому енергійно відчиняти і закривати двері водія. Таким чином, максимальний об’єм перегрітого повітря вийде надвір.

Екран для відображення тепла

У русі також важливо зберігати температуру вашого тіла в прийнятному діапазоні – зайві градуси впливають на загальний стан організму, що може позначитися на безпеці подорожі.

Для охолодження салону автомобіля можна використовувати намочену тканину (або звичайні вологі серветки), поміщену на вентиляційні отвори. Увімкніть вентилятор, і з тканини почне випаровуватись волога, що трохи знизить температуру в машині.

Проблема непрацюючого кондиціонера

Ще один рекомендований спосіб – запастися льодом у пляшках або пакетах. Його можна просто розмістити в салоні або спробувати прикріпити на решітках повітроводів. Тільки остерігайтеся небажаного конденсату, який утворюватиметься на поверхні ємностей з льодом. Також уникайте їх випадкового влучення під педалі – це може бути небезпечним.

Пляшки з льодом – допомога при спеці

Зрештою, подумайте про те, як допомогти своєму тілу налагодити теплорегуляцію та ефективно охолоджуватися. В особливо спекотні дні віддавайте перевагу одягу з натуральних матеріалів – вони набагато краще “дихають”, ніж синтетичні аналоги. По можливості надягайте легке та відкрите взуття. Кормі іншого змочіть водою відкриті ділянки шкіри та голову – це допоможе уникнути теплового удару.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.