Які найпоширеніші проблеми з автомобілем в українців під час війни. Ми знаємо всі

0
238

В Україні, де через повномасштабну військову агресію Росії суттєво ускладнилися дорожні умови, за останні чотири місяці багато водіїв зіткнулися з необхідністю лагодити свої автомобілі.

Так, згідно з новим дослідженням, автомобіль потребує ремонту чи не щосекунди. Які найпоширеніші поломки, за яких обставин і де зазвичай ремонтують автомобілі?

Згідно з даними опитування OLX Auto, більшість водіїв автомобілів подорожують містами (69,4% від усіх 2856 респондентів). 18,2% використовують автомобіль для поїздок на далекі відстані. Майже 64% водіїв, які взяли участь в опитуванні, користуються своїми автомобілями щодня, а 10% з них нещодавно стали власниками вживаних автомобілів.

Додатковим випробуванням для автовласників стали подорожі «каретою» через перебої на дорогах через бойові дії. Виявилося, що у понад 51% опитаних водіїв під час війни зламався транспорт.

Який ремонт найчастіше роблять водії?

Результати опитування показали, що найпоширенішими проблемами (27,6%) були проблеми з двигуном або шасі. 19,3% опитаних водіїв робили дрібні оновлення автомобіля – рихтування, фарбування, заміна деталей, зварювання тощо. Водночас лише 4,2 відсотка сказали, що їхній автомобіль потребує капітального ремонту. Аксесуари для кузова тепер лідирують у пропозиції, вибір зріс на 38% порівняно з першим місяцем війни, згідно з даними в категорії «автоаксесуари» популярного сайту безкоштовної реклами.

Крім того, майже на 25% (до 194 тис. оголошень) зросла пропозиція двигунів, а на 20-21% – електрообладнання та освітлення (до 113,6 тис. і 86 тис. оголошень відповідно). За чотири місяці війни українці більше відгукувалися на оголошення про продаж деталей кузова та двигуна, повідомили експерти OLX. З березня по травень автовласників дуже цікавлять запчастини до підвіски та електрообладнання.

Де зазвичай ремонтують автомобілі

Близько 40% українців воліють звертатися на СТО, якщо їхній автомобіль потребує ремонту. Ще 33% довірили б свою машину знайомому механіку, а 28% відремонтували б автомобіль самостійно. Також виявилося, що майже половина респондентів проводять технічне обслуговування у разі поломки та планову діагностику автомобіля. Серед них 23,6% водіїв сказали, що підуть до гаража лише в разі підозри на несправність, а ще 20% сказали, що підуть на СТО для планової діагностики автомобіля. Згідно з опитуванням OLX Auto, власники транспортних засобів зазвичай проводять технічне обслуговування кожні півроку (38% респондентів) або щорічно (33%). При цьому 18,5% водіїв щомісяця проходять діагностику автомобіля. У більшості випадків це перевірка ремонтопридатності після кожних 10 000 км або перед тривалими поїздками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!