Як захистити автомобіль від сонця?

0
186

Влітку в салоні авто, залишеного на відкритому повітрі, може фіксуватися температура до 100°C. В Інтернеті можна знайти багато випадків, коли діти та домашні тварини гинули у повністю закритій машині. Цього можна уникнути, якщо вчасно вжити заходів щодо власного авто.

Левова частина сонячної енергії надходить у салон авто за допомогою лобового скла. Рішення – використання спеціального фольгованого алюмінію, що укладається поверх лобового скла, а «лапки» закриваються передніми дверима. Виходить надійно та цілком практично. Якщо такого захисту немає, то всередині рекомендується настелити спеціальний повстяний килимок на торпеду. Остання не вигорятиме, а для комфорту пасажирів настійно рекомендується підвішувати збоку спеціальні сонцезахисні шторки темного кольору – всередину не проникатиме багато сонячної радіації і стане прохолоднішим. Якщо автомобіль переважно використовується в літній час у спекотних регіонах, то рекомендується провести тонування скла за допомогою спеціальної плівки – скло виявиться темнішим.

Що робити, якщо вказані вище методи слабо допомагають? 

Є радикальне рішення як встановлення потужного автомобільного кондиціонера, здатного гарантувати знижену температуру в салоні авто. Варто включити ДВС на неодружені обороти, задіяти кондиціонер, як усередині автоматично підтримуватиме оптимальна температура для господаря авто. Якщо варіант з автомобільним кондиціонером вважається дорогим, то рекомендується скористатися салонними вентиляторами, що працюють від прикурювача – при своїх досить скромних розмірах вони апріорі гарантують високий рівень повітряного потоку і комфортна їзда навіть на невеликій швидкості або на довгих стоянках виявиться гарантованою справою.

Як бути при довгих стоянках? 

У даному варіанті рекомендується скористатися спеціальним світловідбивним чохлом, який має виступи для бічних дзеркал. Такі чохли відрізняються малою вагою, міцністю та здатністю відбивати у великому обсязі сонячну радіацію. І головне тут – ЛКП авто не вигорятиме під жорстким сонячним промінням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!