Водіям розповіли, як охолодити автомобіль у спеку

0
1612

Автомобільні експерти дали топ-5 порад для автолюбителів, як охолодити свій автомобіль. Всі джерела порад сходяться на тому, що краще попередити ситуацію і не паркувати машину під сонцем. Якщо це неминуче, можна використовувати світловідбиваючі екрани і залишати 1 см зазору над склом, щоб повітря потрапляло всередину .

Але якщо ситуація вже сталася і машина нагрілася, є кілька порад, які можуть покращити ситуацію.

Провітрювання. Використовуйте фізику собі на користь – створіть «насос», відкривши пасажирське вікно і кілька разів відкривши двері водія. Повітря зовні рідко досягає температури вище +40, а в салоні закритого авто може перевищити +60 за годину.

Кондиціонер. Водіям радять не просто використовувати обдування, а включити рециркуляцію повітря, щоб скоріше відвести жар із салону. Щоб кондиціонер був більш ефективним, можна почати рух із відкритими вікнами, щоб перебіг їзди з авто видув гаряче повітря. Потім вікна можна закрити та дати можливість працювати техніці охолодження.

Зверніть увагу на салон. “Вогненний” кермо і гаряче крісло не додадуть прохолоди. Їх можна охолодити протерши вологою тканиною. Для темного або шкіряного салону можна використовувати світлі чохли.

«Мокрий обдув». Для авто без кондиціонера в пробці можна використовувати таку хитрість – на дефлектори розвісити мокру тканину – це допоможе зволожити та охолодити повітря. Повісити її можна і в салоні під час їзди – якщо знайти вдале місце протягом.

Крижані пляшки – спосіб, що покриває відразу дві потреби – в охолодженні та воді. Заморозивши пляшки з водою і обгорнувши їх у тканинний рушник, ви не тільки отримаєте джерело холоду в машині, а й прохолодну воду після.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.