Водіям розповіли, як охолодити автомобіль у спеку

0
1612

Автомобільні експерти дали топ-5 порад для автолюбителів, як охолодити свій автомобіль. Всі джерела порад сходяться на тому, що краще попередити ситуацію і не паркувати машину під сонцем. Якщо це неминуче, можна використовувати світловідбиваючі екрани і залишати 1 см зазору над склом, щоб повітря потрапляло всередину .

Але якщо ситуація вже сталася і машина нагрілася, є кілька порад, які можуть покращити ситуацію.

Провітрювання. Використовуйте фізику собі на користь – створіть «насос», відкривши пасажирське вікно і кілька разів відкривши двері водія. Повітря зовні рідко досягає температури вище +40, а в салоні закритого авто може перевищити +60 за годину.

Кондиціонер. Водіям радять не просто використовувати обдування, а включити рециркуляцію повітря, щоб скоріше відвести жар із салону. Щоб кондиціонер був більш ефективним, можна почати рух із відкритими вікнами, щоб перебіг їзди з авто видув гаряче повітря. Потім вікна можна закрити та дати можливість працювати техніці охолодження.

Зверніть увагу на салон. “Вогненний” кермо і гаряче крісло не додадуть прохолоди. Їх можна охолодити протерши вологою тканиною. Для темного або шкіряного салону можна використовувати світлі чохли.

«Мокрий обдув». Для авто без кондиціонера в пробці можна використовувати таку хитрість – на дефлектори розвісити мокру тканину – це допоможе зволожити та охолодити повітря. Повісити її можна і в салоні під час їзди – якщо знайти вдале місце протягом.

Крижані пляшки – спосіб, що покриває відразу дві потреби – в охолодженні та воді. Заморозивши пляшки з водою і обгорнувши їх у тканинний рушник, ви не тільки отримаєте джерело холоду в машині, а й прохолодну воду після.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!