Як знизити витрати на паливо автолюбителю

0
182

Оскільки паливо коштує дорого і його вкрай важко придбати, багато хто відмовився від щоденної поїздки на роботу і з роботи на автомобілі, а ті, хто продовжує водити машину, роблять це виключно через зручність і комфорт цього автомобіля. Проте, за умови правильної організації руху можна знизити витрата палива.

Можливо, нижче наведені рекомендації, дозволять зробити ваш автомобіль набагато економічнішим:

1. Рухайтесь у середньому постійному темпі

Підтримка стабільної швидкості автомобіля до 90 км/год є найефективнішою альтернативою, оскільки велика швидкість призводить до більш високої витрати палива.
Під час руху зі швидкістю 100 км/год, витрата збільшується на 25%.

В результаті значних пробок на дорогах у великих містах автомобілі рухаються в рваному темпі, чергуючи гальмування з прискоренням, а це призводить до навантаження двигуна і підвищеної витрати палива.

Якщо ви маєте тривалу подорож, варто розглянути можливість вибору альтернативного маршруту, вільного від скупчення машин, щоб, зрештою, зберегти бензин.

2. Проводьте своєчасно балансування коліс та контролюйте стан шин.

Балансування дозволяє зменшити споживання палива за рахунок усунення вібрації, викликаної дисбалансом коліс, і знижує зношування шин, які становлять небезпеку при русі по мокрому асфальту або гладкому дорожньому покриттю.

3. Змінюйте паливний, масляний та повітряний фільтри вашого автомобіля після закінчення рекомендованого терміну експлуатації.

Високі експлуатаційні характеристики автомобіля потребують використання якісних повітряних фільтрів. Використання забрудненого повітря знижує потужність двигуна і, як наслідок, збільшує витрати палива.

Брудні паливні та масляні фільтри ускладнюють роботу двигуна автомобіля та зменшують його ресурс. Тому, слідкуйте за їх станом і своєчасно робіть заміну.

4. Зменшіть використання кондиціонера, який збільшує споживання палива автомобілем.

Коли кондиціонер увімкнено, автомобіль, залежно від марки та об’єму двигуна, спалює від 0,5 л до 1 л бензину на 100 км. Тому важливо вмикати кондиціонер лише у разі нагальної потреби, попередньо закривши вікна машини.

До речі, звичка закривати вікна автомобіля під час руху дозволяє покращити аеродинаміку автомобіля, що також призводить до економії палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!