Що буде якщо змішати 92 та 95 бензин – відповідь

0
1075

Автолюбителі впевнені, що при змішуванні бензинів з різним октановим числом, вийде певна суміш, із усередненим значенням.

У той же час процес змішування бензинів не такий простий, як може здатися на перший погляд. Особливо гостро питання змішування бензинів ставатиме у період воєнного часу, коли на заправці немає звичного А-95, яким ви завжди заправляли своє авто і доводиться вибирати між 92, 98, а іноді й 100 бензином.

Враховуючи, що бензин є далеко не на кожній заправці, викотити майже весь бак, а потім просто залити новий бензин не завжди виходить, тому цілком можлива ситуація, коли півбака 95 доведеться змішувати, наприклад, з 92.

Чи можна змішувати бензин із різним октановим числом?

Експерти відзначають, що ніяких розшарування в баку не відбувається і, наприклад, якщо ви залили 92, 95 і 98 бензин, у вас не буде в баку “шарованого пирога”, який поступово подаватиметься в двигун. То що ж відбувається у цій ситуації?

Насправді бензин з різним октановим числом просто змішується між собою і дає середнє арифметичне октанове число. Так, наприклад, при змішуванні 92 і 95 у відсотковому співвідношенні 50/50 у баку буде бензин із октановим числом приблизно 93-94.

Але деякі нюанси в змішуванні палива все ж таки є. Так, якщо ваш автомобіль спокійно “перетравлює” А-92, то ви можете заважати цей бензин з будь-яким високооктановим паливом (А-95, А-98 і А-100). У той же час, використання бензину з меншим октановим числом може зашкодити двигуну і знизити його термін служби.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!