Водіям пояснили, чому під час заправлення автомобіля потрібно глушити двигун

0
777

Зупинившись біля бензоколонки, кожен водій зобов’язаний заглушити двигун, якщо він цього не зробить – співробітник АЗС обов’язково нагадає про це. Порушення техніки безпеки може призвести до проблем як для самих співробітників автозаправної станції, так і для водіїв.

У правилах експлуатації АЗС говориться, що під час заправки мотор транспортного засобу, що заправляється, повинен вимикатися. Протипожежні вимоги спираються на досвід АЗС минулих років.

То що створює небезпеку? Наприклад, запалення працює з перебоями, двигун троїть, а частина незгорілого палива викидається через вихлопну трубу з фонтаном іскор. Крім того, несправна система запалення може давати іскру на корпус. Пробиваються високовольтні дроти, «хандрять» котушки та інші технічні елементи. Якщо такий автомобіль заправлятиметься з працюючим мотором, то великий ризик того, що іскра з вихлопної труби або розряд статичної електрики призведе до займання парів палива від відкритого бака. Загалом, таке бувало неодноразово.

Увімкнений під час заправки двигун може призвести до проблем і у самого транспортного засобу. Справа в тому, що на дні бензобаку є осад, який піднімається під час заправки. Двигун, що працює, може захопити частину цього бруду, яка осідає на захисному фільтрі. Через війну виникають перешкоди безперебійної роботи системи. Бруд не повністю уловлюється фільтром і може проникати далі через насос у паливну магістраль. І тут вона може осідати будь-де, зокрема і форсунках.

Саме тому на АЗС слід вимикати двигун автомобіля. По-перше, заради загальної безпеки, а по-друге, заради справності власної машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!