Автоексперт розповів, який термін придатності у моторного масла

0
2899

Автоексперт розповів, що за термін придатності масла становить не більше 5 років. Однак він вирішив розібратися, чому його рекомендують міняти раз на рік, навіть якщо автомобіль експлуатується рідко. Фахівець заявив:

«Зберігання масла в заводській непорушеній упаковці відрізняється від зберігання у двигуні — насамперед кількістю кисню, з яким контактує мастило. У каністрі або бочці він займає не більше 5% об’єму, в системі мастила мотора його набагато більше, адже двигун “дихає” через систему вентиляції картера. Контакт з киснем і вологою, що у повітрі, веде до окислення і старіння мастильного матеріалу».

Також експерт додав, що у двигуні масло контактує з різними сплавами металів, що прискорює небажані хімічні процеси та стає причиною змін властивостей лубриканта. У металевій бочці є особливе внутрішнє покриття, яке дозволяє збільшити термін зберігання олії.

Звичайно ж не можна сказати, що через 365 днів масло в двигуні гарантовано «зіпсується», але і збереження всіх його вихідних властивостей обіцяти не можна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!