Статті

Важливі речі, які потрібно перевірити у машині перед поїздкою

Share

Подорожуючи автомобілем, будь то у справах або для задоволення, важливо переконатися, що все знаходиться в робочому стані, щоб гарантувати безпеку водія та пасажирів на дорозі.

Документація, що стосується транспортного засобу

Перше, що необхідно перевірити перед поїздкою, – це реєстраційні та страхові документи автомобіля. Для цієї посади потрібен технічний огляд з терміном дії, що минув, на додаток до дійсних водійських прав.

Все має бути в ідеальному робочому стані.

Необхідно стежити за рівнем масла, обслуговуванням та калібруванням шин, справністю фар, електричних компонентів, зчеплення, а також за наявністю будь-якого додаткового обладнання на транспортному засобі (запасне колесо, домкрат, сигнальний трикутник та вогнегасник).

Зверніться до керівництва власника автомобіля.

Деякі недоліки можна звести до мінімуму, просто прочитавши інструкцію з експлуатації. У ньому міститься важлива інформація про регулярну експлуатацію автомобіля, а також корисні поради щодо вирішення незначних проблем. На жаль, згідно з неофіційним опитуванням автовиробників, дев’ять із десяти покупців автомобілів ніколи не читали посібник з експлуатації перед покупкою свого автомобіля.

У посібнику можна знайти важливу інформацію, у тому числі поради про те, як економити бензин, вести машину обережно, справлятися з повенями і навіть як мити автомобіль, не ризикуючи пошкодити лакофарбове покриття та оббивку. В результаті обов’язково ознайомтесь із керівництвом власника транспортного засобу.

Радіатор

Оскільки радіатор відповідає за охолодження двигуна, дуже важливо, щоб він правильно заповнений водою. По-перше, переконайтеся, що автомобіль останнім часом не вимикався, перш ніж перевіряти рівень води у радіаторі. Якщо автомобіль нещодавно вимкнено, кришка бака буде дуже гарячою.

Після цього відкрийте кришку бака і загляньте всередину, щоб переглянути, чи є всередині вода. Якщо цього недостатньо, ви можете додати ще води. Якщо ви знаходитесь в районі, де температура дійсно низька, вам може знадобитися застосувати антифриз.

Безпечне та надійне переміщення багажу

Приміщення незастебнутого багажу в автомобіль може здатися незначним, але це ризикована практика, яка може призвести до цитування. Ознайомтеся з рекомендаціями про те, як правильно організувати сумку, велосипед, рибальські снасті та інші речі.

Подорожуйте зі своїм вихованцем безпечним способом

Якщо в плани сімейної поїздки входить взяти з собою домашню тварину, немає нічого важливішого, ніж забезпечити безпечне транспортування тварини. Таким чином, транспортні ящики можуть використовуватись для перевезення домашніх тварин невеликого чи середнього розміру. Сидіння або ремені також є відповідними альтернативами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024