Важливі речі, які потрібно перевірити у машині перед поїздкою

0
774

Подорожуючи автомобілем, будь то у справах або для задоволення, важливо переконатися, що все знаходиться в робочому стані, щоб гарантувати безпеку водія та пасажирів на дорозі.

Документація, що стосується транспортного засобу

Перше, що необхідно перевірити перед поїздкою, – це реєстраційні та страхові документи автомобіля. Для цієї посади потрібен технічний огляд з терміном дії, що минув, на додаток до дійсних водійських прав.

Все має бути в ідеальному робочому стані.

Необхідно стежити за рівнем масла, обслуговуванням та калібруванням шин, справністю фар, електричних компонентів, зчеплення, а також за наявністю будь-якого додаткового обладнання на транспортному засобі (запасне колесо, домкрат, сигнальний трикутник та вогнегасник).

Зверніться до керівництва власника автомобіля.

Деякі недоліки можна звести до мінімуму, просто прочитавши інструкцію з експлуатації. У ньому міститься важлива інформація про регулярну експлуатацію автомобіля, а також корисні поради щодо вирішення незначних проблем. На жаль, згідно з неофіційним опитуванням автовиробників, дев’ять із десяти покупців автомобілів ніколи не читали посібник з експлуатації перед покупкою свого автомобіля.

У посібнику можна знайти важливу інформацію, у тому числі поради про те, як економити бензин, вести машину обережно, справлятися з повенями і навіть як мити автомобіль, не ризикуючи пошкодити лакофарбове покриття та оббивку. В результаті обов’язково ознайомтесь із керівництвом власника транспортного засобу.

Радіатор

Оскільки радіатор відповідає за охолодження двигуна, дуже важливо, щоб він правильно заповнений водою. По-перше, переконайтеся, що автомобіль останнім часом не вимикався, перш ніж перевіряти рівень води у радіаторі. Якщо автомобіль нещодавно вимкнено, кришка бака буде дуже гарячою.

Після цього відкрийте кришку бака і загляньте всередину, щоб переглянути, чи є всередині вода. Якщо цього недостатньо, ви можете додати ще води. Якщо ви знаходитесь в районі, де температура дійсно низька, вам може знадобитися застосувати антифриз.

Безпечне та надійне переміщення багажу

Приміщення незастебнутого багажу в автомобіль може здатися незначним, але це ризикована практика, яка може призвести до цитування. Ознайомтеся з рекомендаціями про те, як правильно організувати сумку, велосипед, рибальські снасті та інші речі.

Подорожуйте зі своїм вихованцем безпечним способом

Якщо в плани сімейної поїздки входить взяти з собою домашню тварину, немає нічого важливішого, ніж забезпечити безпечне транспортування тварини. Таким чином, транспортні ящики можуть використовуватись для перевезення домашніх тварин невеликого чи середнього розміру. Сидіння або ремені також є відповідними альтернативами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!